Un copil de 8 ani este acuzat de blasfemie în Pakistan. Această crimă se pedepsește cu moartea
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Un copil de 8 ani este acuzat de blasfemie în Pakistan, o situație fără precedent în țară.

Un băiat hindus de 8 ani este reținut de poliție în Estul Pakistanului, devenind cea mai tânără persoană din istoria țării acuzată de blasfemie. Potrivit The Guardian, familia băiatului s- ascuns, iar mulți din comunitatea hindusă din districtul conservator Rahim Yar Khan din Punjab și-au părăsit casele.

Totul a pornit după ce o mulțime de musulmani au atacat un templu hindus, după ce băiatul a fost eliberat pe cauțiune. Acum a ajuns în zonă armata pentru a înăbuși orice alte conflicte au mai rămas după confruntare. Sâmbătă, 20 de persoane au fost arestate pentru că au avut legătură cu atacul asupra templului.

Ce s-a întâmplat în cazul puștiului?

Copilul de 8 ani este acuzat că a urinat intenționat pe un covor din biblioteca unei medrese, unde sunt ținute cărțile religioase, luna trecută. Acuzațiile de blasfemie pot să aducă și pedeapsa cu moartea.

Vorbind dintr-o locație secretă, familia a transmis: „El nici măcar nu știe ce înseamnă blasfemia și a fost acuzat pe nedrept în această situație. Nu a înțeles ce crimă a comis și de ce este într-o închisoare de o săptămână”.

„Ne-am părăsit munca și magazinele, întreaga comunitate este speriată și ne temem de represalii. Nu vrem să ne mai întoarcem în această zonă. Nu vedem că se ia vreo acțiune concretă sau însemnată împotriva celor care au greșit, iar comunitățile minoritare de aici nu sunt protejate”, au mai transmis rudele copilului.

Acuzațiile de blasfemie au șocat experții

Experții au fost șocați de acuzațiile de blasfemie, iar mulți spun că această decizie este una fără precedent. Nicio persoană atât de tânără nu a mai fost acuzată de blasfemie în Pakistan. Legea blasfemiei a fost utilizată în mod disproporționat în trecut împotriva minorităților religioase din țara cu 216 milioane locuitori. Chiar dacă nu a fost nimeni executat pentru blasfemie de la instituirea pedepsei cu moartea în 1986, suspecții sunt de multe ori atacați și chiar uciși de grupările de stradă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel