Un copil de 12 ani din SUA va absolvi liceul și facultatea în aceeași săptămână
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de DarkmoonArt_de de la Pixabay
Imagine de DarkmoonArt_de de la Pixabay
Un băiat de 12 ani, din statul american Carolina de Nord, va absolvi liceul și facultatea în aceeași săptămână după ce, în perioada pandemiei, a luat ore suplimentare la școală.

Mike Wimmer, un băiat de 12 ani din Salisbury, Carolina de Nord, a folosit perioadele lungi de inactivitate din pandemie pentru a lua ore suplimentare la școală. Așa a ajuns să finalizeze patru ani de școală într-un an: doi ani de liceu și un colegiu de doi ani, scrie CNN.

Băiatul va primi diploma de absolvent a Colegiului Comunitar Rowan-Cabarrus pe 21 mai, iar pe cea de la Liceul Concord Academy, pe 28 mai.

Mike Wimmer a avut întotdeauna o afinitate pentru tehnologie și se descrie ca o persoană pasionată „de matematică și știință”.

A învățat aproape tot ce știe despre programare și robotică singur și, mai mult, și-a creat un start-up pe care l-a numit „Reflect Social”. Site-ul său arată că „Reflect Social combină platformele sociale populare cu dispozitive Internet of Things (IoT), oferind o nouă experiență socială dinamică.”

Băiatul de 12 ani a primit mai multe oferte de lucru chiar și în afara SUA, are mai multe oportunități de a-și continua studiile și i s-a oferit și o bursă pentru dezvoltarea „Reflect Social”. 

Cu toate acestea, Mike Wimmer spune că își face timp și pentru joacă: îi place baschetul și să construiască lego.

„O mulțime de oameni cred că am renunțat la copilărie sau cumva am pierdut-o, dar eu mă distrez de minune.”, a dezvăluit copilul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel