Un copil de 12 ani din Palestina, mort după ce a fost împuşcat de soldaţi israelieni în Cisiordania
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Un băiat de 12 ani din Palestina a murit la spital după ce a fost împuşcat de soldaţi israelieni în Cisiordania. 

Un minor palestinian împuşcat miercuri de soldaţi israelieni în Cisiordania ocupată a murit în urma rănilor suferite, a anunţat Ministerul palestinian al Sănătăţii într-un comunicat, relatează AFP.

Ministerul a anunţat că Mohamad al-Alami, în vârstă de 12 ani, a fost ucis în oraşul Beit Omar, aflat la nord-vest de Hebron. El a fost rănit grav la piept în timp ce se afla într-o maşină împreună cu tatăl său, a precizat ministerul, fără a furniza mai multe detalii.

Un palestinian de 41 de ani a fost împuşcat mortal marţi seară de un militar israelian la intrarea într-o localitate din Cisiordania ocupată, teatru al înfruntărilor între manifestanţi şi forţele israeliene în ultimele săptămâni, potrivit responsabililor palestinieni.

Sâmbătă, un adolescent palestinian de 17 ani rănit în ajun în timpul unor ciocniri cu soldaţii israelieni a murit la spital în urma rănilor suferite.

Aceste ciocniri au opus palestinieni care demonstrează împotriva colonizării israeliene şi soldaţi israelieni în Cisiordania ocupată, soldându-se cu 320 de răniţi palestinieni, majoritatea în urma utilizării gazelor lacrimogene, au precizat serviciile de salvare ale Semilunii Roşii palestiniene.

Cisiordania este un teritoriu palestinian ocupat din 1967 de Israel şi toate coloniile israeliene care se află aici sunt considerate ilegale din punctul de vedere al dreptului internaţional, notează AFP. Peste 470.000 de persoane trăiesc astăzi în coloniile israeliene în Cisiordania, scrie Agerpres.

Rolul Europei în război 

Europa exportă armament în afara granițelor sale, susținând conflicte armate în special în Orientul Mijlociu. 

În mai 2021, conflictul dintre Israel și Hamas s-a reaprins în Fâșia Gaza. Israel a lansat 1.500 de atacuri armate în 11 zile. Palestinienii au tras la rândul lor cu 4.000 de rachete. Yemen a intrat oficial în cel de-al șaptelea an de război, cauzând nivele îngrijorătoare de foamete și sărăcie. 

VEZI Rolul Europei în războaiele armate din lume. Cui vindem arme

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel