Un copil de 11 ani, EROU de două ori în aceeași zi. A salvat un coleg care se sufoca și o femeie dintr-un incendiu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un copil de 11 ani, EROU de două ori în aceeași zi. A salvat un coleg care se sufoca și o femeie dintr-un incendiu / Foto: Pixabay
Un copil de 11 ani, EROU de două ori în aceeași zi. A salvat un coleg care se sufoca și o femeie dintr-un incendiu / Foto: Pixabay
Un copil de 11 ani a reușit să fie erou de două ori în aceeași zi. A salvat un coleg care se sufoca și o femeie dintr-un incendiu.

Un copil din Oklahoma este considerat erou după ce a salvat un coleg care se sufoca și o femeie dintr-un incendiu în aceeași zi. Poliția l-a premiat, scrie Fox News.

„Șeriful Greg Martin i-a înmânat lui Davyon un certificat, denotându-l drept adjunct onorific al Biroului Sheriffului din județul Muskogee”, a postat biroul șerifului din județul Muskogee pe Facebook la începutul acestei luni. "Toți suntem atât de mândri de tine, Davyon!!" au transmis oficialii. 

Davyon Johnson, în vârstă de 11 ani, a efectuat manevra Heimlich asupra unui coleg de clasă care se sufoca, după ce a înghițit capacul unei sticle de apă. Băiatul a spus că a învățat manevra Heimlich urmărind videoclipuri de pe YouTube. Apoi, băiatul a ajutat o femeie care se deplasa cu un cadru să scape dintr-un incendiu.

„M-am gândit: ‘Oh, nu se mișcă suficient de repede’. Așa că am fugit și am ajutat-o. Era o doamnă cu dizabilități și ieșea din casă”, a declarat Johnson.

Ce vis are băiatul

Directorul de la școala în care învață băiatul l-a numit pe Johnson un „erou dublu” și un „suflet bun”.

„Întotdeauna a spus că dorește să fie tehnician medical de urgență. Așadar, a trebuit să pună în practică această dorință”, a spus directorul Latricia Dawkins.

Copil de 7 ani din SUA, erou după ce și-a salvat familia de la înec

Un alt băiețel, în vârstă de 7 ani din Statele Unite, a înotat timp de o oră și a reușit să-și salveze tatăl și sora care au fost luați de curentul unui râu din Florida. Steven Poust și-a ancorat barca pe râu pentru a-și lăsa cei doi copii, Chase și Abigail, de 7 şi 4 ani, să înoate. La un moment dat, fetiţa, care purta vesta de salvare, a fost luată de curent, iar bărbatul a sărit în apă după ea. Disperat, tatăl i-a cerut băiatului să înoate până la ţărm pentru a cere ajutor.

"I-am spus că îl iubesc pentru că nu eram sigur ce urma să se întâmple. Am încercat să rămân cu amândoi cât mai mult, dar fetiţa a fost luată de curent şi a trebuit să înot după ea."

Băiatul a înotat mai bine de o oră, iar când a ajuns la ţărm, acesta a fugit la cea mai apropiată casă după ajutor. La scurt timp, salvatorii de la Departamentul de Pompieri şi Salvare au reuşit să-i recupereze pe cei doi în viaţă. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel