Un copil cu arsuri pe 75% din suprafaţa corpului, internat la Spitalul 'Grigore Alexandrescu'
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ambulanta
Ambulanta
Un copil în vârstă de 3 ani din judeţul Vaslui, care a suferit arsuri pe 75% din suprafaţa corpului, a fost internat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, a anunţat, duminică, Ministerul Sănătăţii.

O echipă de medici de la Ministerul Sănătăţii, condusă de secretarul de stat Horaţiu Moldovan, a aşteptat, sâmbătă seară, sosirea echipajului de terapie intensivă mobilă care a adus pacientul de la Iaşi.

"L-am examinat şi eu ca medic pe acest copil în sala de operaţii şi sper într-o minune. Starea micuţului pacient este destul de gravă, prognosticul meu fiind destul de rezervat, însă poate fi şi o evoluţie favorabilă, fiindcă este pe mâna celor mai buni specialişti. În acest caz, toată lumea şi-a făcut bine treaba, de la cei de la Ambulanţa Vaslui, până la personalul medical de la Spitalul 'Sfânta Maria' din Iaşi, dar şi cei de la echipajul TIM care l-au adus la Bucureşti. Cazul a fost manageriat corect", a declarat Horaţiu Moldovan, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii.

Copilul a suferit, vineri, arsuri pe o mare suprafaţă a corpului, după ce mai multe haine puse la uscat pe o sobă au căzut peste el, în timp ce dormea. El a fost transportat iniţial la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel