Un copil a comandat de pe telefonul tatălui înghețată și dulciuri de peste 1.000 de dolari
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Un copil a comandat de pe telefonul tatălui său dulciuri în valoare de peste 1.000 de dolari. 

Surpriză „dulce-amară" pentru o familie din Sydney, după ce fiul, în vârstă de 4 ani, a comandat online, de pe telefonul tatălui, înghețată și un tort aniversar de 1.139 dolari, relatează Mediafax. Tatăl, Kris King, i-a dat copilului telefonul mobil pentru a-i distrage atenția, iar acesta, prin intermediul unei aplicații, a plasat comanda de 1.139 dolari.

Tatăl a declarat că fiul său, Christian, l-a avertizat că „pregătește ceva" și că și-a luat un tort pentru ziua sa de naștere, dar nu l-a crezut, scrie La Stampa.

Comadă demnă de un atac de cord

Cu toate acestea, când curierul a sunat și a anunțat că e pe drum cu comanda, „aproape că am făcut un atac de cord", spune tatăl: „La început am crezut că este vorba de 139 de dolari, dar apoi m-am uitat atent și era vorba de 1.139 de dolari". Zecile de prăjituri, recipiente pline cu înghețată au fost livrate la stația de pompieri unde lucrează Kris.

„Este un copil obraznic care comandă doar ceea ce îi place", a comentat tatăl său.

Din fericire, compania la care a fost făcută comanda a fost de acord să returneze banii după ce a aflat ce s-a întâmplat.

Recomandările medicului pentru înlocuirea dulciurilor

Copiii pot munca dulciuri atât timp cât părinții sunt atenți la cantitate și îi stimulează pe cei mici să facă mișcare.

„Moș Nicolae poate aduce curmale, struguri. Copiii trebuie obișnuiți cu gustul dulce din acestea. Curmalele sau strugurii sunt variante foarte bune pentru dulce. Importantă este cantitatea. Dar în fiecare zi câte o curmală, un măr, o portocală este bine să avem. Nu este bine să interzicem dulciurile. Avem voie să mâncăm de toate - și noi, și copiii.

Dulciurile se mănâncă dimineața sau spre prânz, dar nu seara și, în niciun caz, noaptea. Pericolul este în a suprasolicita pancreasul, apoi poate fi afectat și ficatul, dar nu mergem chiar așa de departe.

În plus, dulciurile aduc multe calorii. OMS spune că ar fi bine ca zahărul adăugat să reprezinte maximum 10% din totalul de calorii. Adică, pentru un copil, vorbim de un desert de 200 de calorii, adică o prăjitură, într-o zi, după-amiaza, este potrivită, dar nu toată ziua. Este bine să evităm dulciurile ultraprocesate”, a spus Anca Hâncu la Antena 1. 

Medicul a spus că mișcarea trebuie pusă pe primul loc. Copiii trebuie să facă mișcare și să evite expunerea la ecrane.

„Putem să punem în iaurt niște merișoare pentru dimineață”, a mai spus Anca Hâncu.

Citește aici mai multe: Alimente dulci cu care să înlocuiești bazaconiile pline de zahăr. Dr. Anca Hâncu, recomandări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel