Data publicării:

Un consilier de la Kiev susține că poziția lui Putin este foarte puternică, are sprijinul poporului rus și nu sunt semne că regimul de la Moscova va fi schimbat

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Recuperarea întregului teritoriu al Ucrainei nu poate pune capăt războiului, susține un consilier al guvernului de la Kiev.

În timp ce mulți analiști au sugerat că Ucraina ar putea fi nevoită, în cele din urmă, să accepte o anumită pierdere de teritoriu pentru a pune capăt conflictului, Kievul insistă că toate granițele sale trebuie refăcute, conform Sky News.

Anton Gerashchenko, un consilier proeminent al guvernului ucrainean, a scris pe Twitter:

„A ajunge la granițele Ucrainei în 1991 nu înseamnă neapărat nici încheierea războiului, nici o victorie. Înseamnă mai degrabă trecerea la noi linii de contact”, a scris el.

Ucraina și-a declarat independența în 1991, după prăbușirea Uniunii Sovietice. În 2014, Crimeea a fost anexată ilegal de Moscova - în timp ce separatiștii susținuți de ruși erau activi în Donbas cu mult înainte de război.

În timpul conflictului actual, Rusia a cucerit teritoriile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporiojie pe care și le-a însușit ca fiind ale ei.

Kievul recunoaște că poziția lui Putin este una puternică

„Putin nu vrea să negocieze, este mulțumit de război – îl ajută să-și mențină puterea”, a explicat Gerașcenko.

„Putin are 70 de ani și poate rămâne mult timp la putere. Poziția sa este foarte puternică acum, a distrus complet opoziția și are un sprijin real al poporului rus. Nu există semne că regimul se poate schimba. Rusia s-a transformat acum într-un stat totalitar care face represiuni și adoptă legile necesare fără a ține seama de public. Putin, cu actuala sa mașină de propagandă, poate explica/justifica orice populației sale”, a mai spus consilierul.

„O adevărată victorie ucraineană va însemna că Rusia nu mai este o amenințare pentru noi - nici iminentă, nici pe termen lung. Pentru a realiza acest lucru, Rusia trebuie să treacă printr-o transformare uriașă, care poate începe cu schimbarea regimului lui Putin”, a mai scris el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel