Urmărește emisiunea live
Un comandant rus s-ar fi împuşcat în picior ca să plece din Ucraina
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Алесь Усцінаў de la Pexels
Fotografie de la Алесь Усцінаў de la Pexels
O convorbire telefonică interceptată între un soldat rus şi mama sa indică faptul că un comandant al armatei ruse s-ar fi împuşcat în picior pentru a pleca înapoi în Rusia. 

Soldatul, în vârstă de 20 de ani, se plânge mamei sale că războiul nu se va termina prea curând, dar spune şi că el nu vrea să fie acolo. 

"Ucraina nu mă interesează deloc. Trebuie să mă întorc acasă şi să plec din armată", a spus soldatul, conform Business Insider. 

Mama sa l-a întrebat dacă în armată sunt şi "patrioţi" care să îi încurajeze pe soldaţi să nu renunţe. 

"Mamă, comandantul diviziei mele s-a împuşcat în picior pentru a scăpa de aici, încă de la început. Despre ce vorbim? Şi el a fost activ în Cecenia", a mai spus tânărul. 

Femeia l-a întrebat pe soldat ce se va întâmpla dacă occidentalii vor decide să meargă spre Rusia. "Cine va mai apăra Rusia? Cine, spune-mi? Ne vor ucide pe toţi, va fi încă un război mondial şi Rusia va pierde", a transmis femeia, la care soldatul a spus că "Atunci Putin se va gândi mai bine. Nu avem nici muniţie, nici oameni, nici comandă de la Moscova". 

Cu toate astea, soldatul i-a spus mamei sale şi că "nimeni nu ne-a atacat". 

Conform presei internaţionale, creşte numărul mărturiilor soldaţilor ruşi care nu vor să lupte în Ucraina. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus încă de la începutul războiului că armata rusă este "obosită şi demoralizată". Săptămâna trecută, un soldat rus a declarat pentru The Guardian că vrea să plece din armată pentru că luptele din Ucraina nu au niciun sens. 

Şeful serviciilor secrete ucrainene: Lovitură de stat pentru îndepărtarea lui Putin, deja în curs în Rusia

Kiril Budanov, şeful serviciilor secrete ucrainene, a declarat că ruşii pregătesc o lovitură de stat pentru îndepărtarea de la putere a lui Vladimir Putin, dar şi că liderul de la Kremlin este bolnav de cancer. Cu toate astea, el nu a putut proba declaraţiile. 

Generalul-maior Budanov este, însă, cunoscut şi pentru că a prezis corect când Rusia va invada Ucraina, deşi alţi oficiali de la Kiev erau sceptici în mod public. 

„Punctul de cotitură va fi în a doua parte a lunii august”, a declarat el pentru Sky News, citat de G4Media, adăugând că „majoritatea acţiunilor de luptă active se vor fi încheiat până la sfârşitul acestui an”. ”Ca urmare, vom reinstala puterea ucraineană în toate teritoriile pe care le-am pierdut, inclusiv Donbas şi Crimeea”, susţine el. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel