Un tânăr colecționar de dinți de rechin a fost atacat de un crocodil
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Un tânăr ce făcea scufundări în speranța de a găsi dinți de rechin într-un râu a fost atacat de un aligator. 

Un scafandru ce era în căutare de dinți de rechin din perioada preistorică în râul Myakka din Florida este într-o perioadă de pauză și de refacere după ce un crocodil l-a mușcat de partea din spate a capului. Jeffrey Heim a suferit o fractură de craniu în timpul atacului ce a avut loc în regiunea Sarasota. A fost nevoie de 34 de copci pentru a putea închide rana și de îngrijiri suplimentare pentru mână care a fost perforată de mușcătura animalului. 

Bărbatul de 25 de ani, originar din Tampa a crezut că a fost lovit de o barcă cu motor până în momentul în care s-a întors și a văzut aligatorul față în față. 

„Era foarte greu și se simțea că se mișcă foarte repede. A fost brutal, s-a simțit ca o lovitură directă. Nu am simțit tăieturile, dar am simțit cum mă trăgea”, a povestit Heim pentru CNN

L-a atacat imediat ce a intrat în apă

Scafandrul nu era la prima scufundare în râu, acesta intrând în apă în dreptul unui loc public și aglomerat, un restaurant din apropiere. Înainte de a intra în apă, Heim s-a asigurat timp de 10 minute că în jur nu se vedea niciun crocodil, iar în momentul în care i s-a părut sigur, și-a pus costumul de scufundări și a intrat în apă. Acesta nu folosea butelii de oxigen, așa că a luat câteva guri de aer înainte să se scufunde spre fundul râului. 

Tânărul intrase de 45 de secunde în apă atunci când aligatorul l-a atacat. După primul atac, Heim a putut să se îndepărteze și să ajungă în siguranță pe malul râului, în timp ce aligatorul îl urmărea. 

Un fost pompier aflat la restaurantul din apropiere l-a bandajat și a sunat la numărul de urgență 911. 

Un om norocos

„Am fost foarte norocos că mă afla într-un loc public și că mai erau alți oameni în jur care au putut suna după ajutor”, a mai adăugat victima atacului. 

În urma atacului scafandrul de 25 de ani spunea că se simțea foarte obosit și avea nevoie să doarmă, dar a rezistat, deoarece se temea că ar putea muri. Acesta a încercat să trateze situația cu umor, făcând glume cu medicii. Situația i-a devenit clară în momentul în care a fost introdus într-un scanner tomograf și și-a dat seama cât de norocos este că a supraviețuit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel