Un clan de traficanţi de haşiş, destructurat în sudul Spaniei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un clan de traficanţi de haşiş cu baza în Andaluzia (sudul Spaniei) a fost dezmembrat, a anunţat luni Garda Civilă, în contextul în care autorităţile şi-au intensificat în ultimele luni operaţiunile în această regiune, transmite AFP. 

Acest clan, numit 'Los Ginés', prenumele unuia dintre cei doi fraţi care îl conduc, a fost complet destructurat, a explicat un purtător de cuvânt al Gărzii Civile spaniole. Douăzeci şi şase de persoane, în majoritate spanioli, au fost arestate, în timp ce 2,2 tone de haşiş, ambarcaţiuni, autovehicule şi o dronă au fost capturate. Cu baza în apropiere de Sevilla, departe de litoralul din sudul Andaluziei unde operează de obicei traficanţii, acest clan a reuşit să introducă 50 de tone de droguri pe an în Europa.

Arestările au fost efectuate în ultimele zile, a precizat un purtător de cuvânt al Gărzii Civile. Potrivit acestuia, acest clan era unul dintre cele mai importante 12 din Andaluzia şi cel mai puternic de pe fluviul Guadalquivir. Traficanţii operează de obicei mai la sud, în Campo de Gibraltar, la câţiva kilometri de coastele Marocului, ţara de unde provine haşişul. Guvernul spaniol a trimis în iulie 2018 forţe suplimentare ale poliţiei în Campo de Gibraltar pentru a combate mai eficient traficul de haşiş, în condiţiile în care traficanţii nu mai ezită să-şi debarce transporturile în plină zi şi să atace direct forţele de ordine. În perioada iulie 2018-iulie 2019, 143 de tone de haşiş şi 5,4 de cocaină au fost capturate în Campo de Gibraltar, potrivit Ministerului de Interne spaniol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel