Un cioban român a ajuns țintă pentru mafia din Sicilia, după ce a ucis doi frați
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de djedj de la Pixabay
Imagine de djedj de la Pixabay
A început procesul unui cioban român care a ucis doi mafioți italieni convertiți în fermieri, fără să știe pe cine are în față. 

Florin S., un român în vârstă de 23 de ani care se angajase ca cioban în localitatea Deliella din Sicilia, riscă să fie condamnat la închisoare pe viață după ce a ucis doi mafioți italieni convertiți în fermieri. 

Cei doi frați uciși au făcut parte din La Monaca, iar membrii clanului au jurat răzbunare.

Anul trecut, pe 14 iunie, Florin S. a intrat în conflict cu frații Filippo și Calogero, în vârstă de 74, respectiv 76 de ani. Fermierii care erau, de fapt, mafioți, i-au atras atenția că intrase cu oile pe terenul lor. Românul a vrut să le dea o lecție și, după un schimb de replici, i-a atacat cu brutalitate. 

Românul i-ar fi fugărit în apropierea casei lor, iar după ce i-a prins, i-a ucis.

Filippo și Calogero au fost găsiți o îi mai târziu, fără suflare, la 100 de metri unul de celălalt. La Repubblica scrie că unul dintre ei avea capul zdrobit, iar celălalt zăcea carbonizat lângă un autoturism.

Deși inițial s-a crezut că ar fi vorba de o răfuială între două clanuri mafiote, carabinerii au aflat de conflictul cu ciobanul. 

Colonelul Baldassare Daidone, de la unitatea de Carabinieri Caltanisseta, a anunțat că românul în vârstă de 23 de ani şi-a recunoscut vinovăția.

'Crima a fost brutală. În ziua crimei, Scurtu a mers la cei doi fraţi pentru o discuţie, care a degenerat într-un scandal, iar de acolo până la crimă nu a mai fost decât un mas. Prima dată, Scurtu l-a lovit pe Filippo, cu o piatră, în zona capului, iar mai apoi pe Calogero, care avea probleme cu mersul, folosindu-se de un baston', a spus colonelul, conform Adevărul.

Cazuri similare

Zidar român din Italia, acuzat că a omorât un fost mafiot Camorra

Un zidar român în vârstă de 57 de ani a fost rețjnut de poliţiştii din Ascoli, în luna ianuarie a anului curent, după ce l-ar fi omorât pe Franco L., un fost mafiot Camorra care a încălcat 'codul de onoare'.

Franco L., de 56 de ani, fost mafiot Camorra, a devenit colaborator al procurorilor anti-mafia. El a fost ucis pe o stradă din Ascoli, unde se plimba. 

Italianul a fost înjunghiat în picior de un bărbat care ulterior, s-a făcut nevăzut. În ultimele sale minute, Franco L. le-a spus polițiștilor mai multe informații care i-au ajutat să identifice un suspect: Petre L., un zidar român de 57 de ani, conform salernonotizie.it.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel