Un chirurg din Timișoara a uitat o SPATULĂ în abdomenul unei paciente. A fost descoperită abia după 4 ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un chirurg din Timișoara a uitat o SPATULĂ în abdomenul unei paciente. A fost descoperită abia după 4 ani / Foto: Pixabay, de Sasin Tipchai
Un chirurg din Timișoara a uitat o SPATULĂ în abdomenul unei paciente. A fost descoperită abia după 4 ani / Foto: Pixabay, de Sasin Tipchai
Un chirurg din Timișoara a uitat o spatulă în abdomenul unei paciente, în timpul unei intervenții.

Un chirurg din Timișoara a uitat o spatulă în abdomenul unei femei, în timpul unei intervenții. Acum, la 15 ani distanță de la operație, medicul este obligat să plătească daune pacientei, scrie Realitatea.net.

Totul s-a întâmplat în 2007, atunci când femeia din Oraviţa a fost supusă unei operaţii de histerectomie la Spitalul Municipal Timişoara. După externare, pacienta s-a plâns mult timp de dureri abdominale. A făcut numeroase investigaţii medicale pentru a afla care este cauza durerii. În perioada 2007-2011, femeii i-au fost făcute inclusiv radiografii abdominale, cu ocazia cărora nu s-a descoperit niciun corp străin în corp.

Cum a fost descoperită spatula uitată de chirurg

Abia în octombrie 2011, la patru ani de la operaţia de histerectomie, pacienta a ajuns la Spitalul Judeţean Reşiţa, existând suspiciunea că durerile abdominale ale femeii sunt cauza unei eventraţii. Un medic chirurg de la acel spital a descoperit atunci în corpul pacientei o spatulă de 20 de centimetri.

Când a aflat faptul că a trăit patru ani de zile cu o spatulă în abdomen, punându-și astfel viața în pericol, femeia a dat în judecată Spitalul Municipal Timişoara, dar și pe medicul care a operat-o, cerând daune morale.

Medicul şi spitalul au fost obligaţi să îi achite daune morale de 50.000 de lei. Spitalul Municipal a plătit daunele, dar apoi s-a adresat în instanță cerând ca chirurgul să returneze suma. Acum, Curtea de Apel Timişoara, printr-o sentinţă definitivă, l-a obligat pe medic, care acum este pensionar, să dea spitalului suma de 52.000 de lei.

O doctoriță a tăiat piciorul GREȘIT al unui pacient. A fost doar amendată și operează în continuare

Caz șocant în Austria. O doctoriță a tăiat piciorul greșit al unui pacient. Un tribunal l-a amendat pe chirurg pentru această greșeală, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al tribunalului din orașul Linz, din nordul orașului, scrie The Citizen.

În timp ce inculpata în vârstă de 43 de ani a spus că acțiunile sale s-au datorat unei „erori umane”, judecătorul a găsit-o vinovată de neglijență gravă și a amendat-o cu 2.700 de euro (3.060 de dolari), a spus purtătorul de cuvânt. Chirurgul marcase piciorul greșit al pacientului în vârstă de 82 de ani pentru amputare înainte de operație. Totul s-a petrecut în luna mai, în orașul central Freistadt. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel