Data publicării:
Cine este Yousef Amara, chirurg din Israel care a absolvit facultatea în Arad. Transmite un mesaj de mulțumire României
Un medic chirurg din Israel, care în urmă cu zece ani a terminat studiile universitare de specialitate la Arad, transmite acum un mesaj de mulţumire României şi facultăţii arădene de medicină pentru educaţia primită şi spune că se simte dator, dar şi mândru de realizările sale.
Yousef Amara este din Canna Galilei, Israel, iar în perioada 2007-2013 a urmat cursurile Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Vest 'Vasile Goldiş' (UVVG) Arad, după care s-a întors în ţara natală, unde lucrează ca specialist în chirurgie generală la un spital universitar din oraşul Afula.
Israelianul şi-a ales specializarea, în timpul facultăţii, după ce a a participat la intervenţii chirurgicale împreună cu profesorii săi.
'Atitudinea, respectul, certitudinea şi, cel mai important, omenia şi modestia, toate le-am găsit într-un loc. În 2010, alături de alţi colegi, am ajuns într-un spital din Germania, în cadrul unui proiect unic, oferit studenţilor de U.V.V.G., tot în domeniul chirurgie generală. Experienţele respective, atenţia profesorilor şi şansa egală, oferită de către universitate, au decis viitorul meu. Am visat că voi salva vieţi, şi acum chiar asta fac', afirmă medicul israelian, într-un comunicat de presă transmis prin intermediul universităţii la care a învăţat.
El arată că activitatea sa principală este chirurgia minim invazivă avansată laparoscopică şi robotică, mai ales în domeniul chirurgiei oncologice, bariatrice şi metabolice.
'Nopţile la spital sunt cele mai interesante, fiind pline de traume majore şi operaţii complicate, unde un chirurg face minuni', consideră Yousef Amara, care a devenit cunoscut în România în toamna anului trecut, când împreună cu alţi colegi medici a salvat viaţa unui suporter la un meci, în Cluj-Napoca. Despre experienţa din timpul studenţiei, care l-a marcat cel mai mult, Yousef îşi aminteşte de modul în care a fost tratat de profesorii universităţii arădene:
'În anul III, unul dintre profesori a trecut pe lângă mine în hol, şi după câţiva paşi s-a întors, m-a chemat şi m-a întrebat: 'ce ai invăţat ieri?' Am răspuns ce am citit, s-a derulat o discuţie despre subiect, mi-a explicat frumos. Şi ulterior mi-a spus: 'un medic trebuie să înveţe în fiecare zi câte ceva nou! Cine nu merge pe această cale, nu poate să ofere un tratament şi nu poate să ajungă la înălţime'.
Cuvinte care mi-au reglat ritmul de viaţă şi de învăţat şi au avut un efect major asupra a ceea ce fac azi. Conducerea universităţii a fost implicată activ, pe parcursul anilor, în a îmbunătăţi experienţa studenţilor străini.
Eforturile au fost mari, vocea noastră a fost auzită tot timpul, problemele au fost adresate cu profesionalism maxim şi cerinţele noastre au primit mereu atenţie şi soluţie. Nu uit lupta Biroului pentru Studenţi Străini şi efortul doamnei rector în modificarea regulamentului privind acordarea burselor, astfel încât şi studenţii străini să poată primi burse de excelenţă'.
Medicul din Israel spune că i-a plăcut foarte mult viaţa de student în Arad şi că se simte dator şi mândru pentru educaţia primită: 'Nu pot să nu menţionez cât de mare a fost plăcerea de a trăi în frumoasa România şi în Arad, alături de colegi, prieteni şi oameni nemaipomeniţi. Iubesc România, îmi este dor de Arad, de zilele petrecute în facultate, zilele academice, evenimentele academice şi culturale. (...) Oriunde merg în lume, la orice eveniment la care particip, numele universităţii mele este menţionat cu mândrie. Sunt mândru, sunt dator', a mai transmis medicul chirurg Yousef Amara, conform Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News