Un chiriaș auzea sunete ciudate sub casă. A descoperit CINCI animale care hibernau
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Picas Joe)
Sursă foto: Pexels (Picas Joe)
Un bărbat din California a descoperit că avea cinci urși care hibernau sub casa pe care o închiriase pentru familia sa. 

Un chiriaș din South Lake Tahoe, California, avea niște oaspeți nepoftiți care locuiau sub casa sa. De luni de zile, bărbatul, care a ales să rămână anonim, a auzit ocazional zgomote precum cel de mormăit sub podea. I-a întrebat pe vecini dacă aud același zgomot, dar nu era cazul și la casele din jur. 

În cele din urmă, săptămâna trecută, mai multe zgomote i-au determinat pe locatarii casei să creadă că provin de la un urs. Atunci au sunat la BEAR League, un grup non-profit care lucrează pentru a ține în siguranță urșii din zonă, pentru a verifica casa.

Ceea ce au descoperit dedesubt au fost cinci urși negri: o mamă și patru pui.

Zgomotele veneau de la urșii care sforăiau sub casă

Directorul executiv al BEAR League, Ann Bryant, a declarat joi pentru CNN că urșii au hibernat probabil sub casă de la începutul lunii decembrie.

Zgomotele pe care le-a auzit chiriașul erau probabil cele ale urșilor care sforăiau, alăptau sau se rostogoleau, a spus Bryant.

”Ursii nu hibernează profund, ei intră într-o stare mai ușoară de toropeală”, a adăugat Bryant. 

Când BEAR League a ajuns la casă, mama ursoaică se afla în spatele unei deschideri de sub casă. Era deja pe cale să iasă, dar s-a oprit să aștepte în partea opusă a curții. Acest lucru i-a făcut pe salvatori să creadă că ar fi putut avea pui sub casă și îi aștepta să iasă în siguranță.

După ce au aprins o lanternă, salvatorii au văzut o pereche de ochi fulgerând înapoi în colțul din spate al casei. Ei au apreciat că puii erau mici și în cele din urmă, și-au croit drumul singuri și s-au întâlnit cu mama lor.

Ursul imens care a terorizat un cartier și a spart mai multe case

Poate că numele Hank the Tank nu pare a fi unul cotidian, însă locuitorii unui oraș din California v-ar putea contrazice, alături de reprezentanții Departamentului pentru pescuit și faună sălbatică. Aceștia nu numai că îl știu, dar sunt la curent și cu faptul că ursul reprezintă o amenințare pentru un cartier din Lake Tahoe. 

De luni de zile, ursul negru cu o greutate de peste 220 de kilograme se plimbă pe străzile din zona Tahoe Keys din South Lake Tahoe, la aproximativ 50 de kilometri est de Sacramento. În decurs de șapte luni, animalul a provocat pagube însemnate la 33 de proprietăți și a intrat cu forța în alte 28 de case, potrivit unei postări din 17 februarie pe blogul Departamentului pentru pescuit și faună sălbatică din California (CDFW). Vezi mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel