Data publicării:

Un centru de plasament din Iași și-a continuat activitatea după ce i-a fost suspendată licența. Prefectul solicită demisii

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Un centru de plasament din Iași a funcționat după ce i-a fost suspendată licența. 

Potrivit prefectului de Iaşi, Bogdan Petru Cojocaru, un centru de plasament pentru copii cu nevoi speciale a continuat să funcționeze după ce i-a fost suspendată licența. Prin urare, prefectul a cerut demisia preşedintelui Consiliului Judeţean.

Conform informațiilor transmise de prefect, la Centrul de plasament pentru copiii cu nevoi speciale 'Ion Holban' din Iaşi au fost găsite nereguli în luna mai, astfel că începând cu data de 4 iulie, I s-a retras licenţa de funcţionare.

'Consiliul Judeţean şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au fost informaţi în data de 4 iulie de faptul că acest centru nu mai beneficiază de licenţă. Conform legislaţiei, în momentul în care un centru de plasament nu mai beneficiază de licenţă nu mai poate funcţiona pe teritoriul României. Reprezentanţii CJ şi cei ai DGASPC ar fi trebuit să aplice planul de urgenţă pentru a găsi soluţii pentru cele 62 de persoane cu nevoi speciale aflate în acest centru. Nu s-a întâmplat acest lucru. În momentul în care a fost constituită această comisie mixtă, care a făcut verificări pe 13 şi 14 iulie, s-a aflat că acest centru încă funcţionează, ceea ce e ilegal. DGASPC nu a respectat legile în vigoare', a transmis prefectul.

Acesta a solicitat preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi şi tuturor colaboratorilor săi să demisioneze 'pentru că ştia de această situaţie de foarte multe luni'.

'Este coordonatorul acestor activităţi de 3 ani. Sunt convins că, dacă şi-ar fi dorit, ar fi avut timp să rezolve problema licenţelor de la DGASPC. Nu s-a întâmplat acest lucru. A privit cu nepăsare, indiferenţă şi, am putea spune, cu cinism toată această situaţie. În mod şmecheresc, reprezentanţii CJ şi DGASPC, în timpul controalelor, pe 12 iulie, au cerut activarea planului de urgenţă chiar în timpul acestor controale. Mi se pare un mod incorect de lucru, mai ales că responsabilii - preşedintele CJ şi responsabilii din jurul dumnealui - ştiau de acest lucru de foarte mult timp', a precizat Bogdan Cojocaru, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel