Un centru de antrenament pentru luptătorii sinucigași a fost descoperit de armata ugandeză
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Ron Lach)
Sursă foto: Pexels (Ron Lach)
Armata ugandeză a anunțat că a descoperit un centru de antrenament pentru atentatorii sinucigași cu bombă, potrivit Reuters.

Reprezentanții armatei susțin că au descoperit materiale pentru fabricarea de bombe la un centru de antrenament al unui grup rebel aliat al Statului Islamic. Unitatea secretă se află la aproximativ 60 de kilometri vest de capitala Kampala.

Forțele Democratice Aliate (ADF) sunt o organizație care se ascunde în jungla din Republica Democrată Congo. Autoritățile din Uganda o acuză ca a comis o serie de atentate cu bombă în Kampala și în alte părți ale țării, soldate cu cel puțin nouă morți, notează Mediafax. 

Într-unul dintre cele mai grave atacuri, un atentator sinucigaș cu bombă s-a aruncat în aer la intrarea într-o secție de poliție din centrul orașului Kampala. Trei minute mai târziu, alți doi atentatori sinucigași cu bombă s-au detonat de-a lungul unui drum care duce la parlament.

Facilitatea a fost descoperită inițial de un localnic

Facilitatea de antrenament a fost găsită în casa unui localnic, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Felix Kulayigye.

Un tunel folosit pentru antrenament fusese săpat într-una dintre camere, a spus el.

Autoritățile au recuperat materiale pentru fabricarea bombelor, inclusiv metal, cuie și fire, precum și gloanțe și un pistol prevăzut cu amortizor, a spus el.

Trei persoane au fost reținute. Kulayigye a declarat că cei trei suspecți cumpăraseră deja o mașină pe care intenționau să o folosească în cadrul unui atac.

„Ei erau în curs de asamblare a unei bombe care urma să fie luată de acea mașină pentru a exploda într-un loc public", a precizat el.

Israel: Forţele armate încep ”Carele de foc”

Forţele armate israeliene (IDF) au anunţat marţi că au lansat unul din cele mai ample exerciţii din ultimele decenii, ce combină capabilităţi multi-arme şi multi-dimensionale, transmite dpa.

”Soldaţi din toate componentele IDF se vor antrena împreună pe parcursul lunii următoare pentru a creşte pregătirea noastră defensivă, la sol, în aer, pe mare şi în spaţiul cibernetic”, a indicat pe Twitter armata israeliană.

Exerciţiul denumit ”Carele de foc”, care va dura aproape o lună, îşi propune creşterea pregătirii de luptă şi testarea disponibilităţii forţelor armate pentru lupte intense şi prelungite. Conform unui purtător de cuvânt, vor fi implicaţi militari şi rezervişti din toate unităţile.  

”Am învăţat cum să ne poziţionăm sistemele de apărare aeriană şi cum să răspundem la salve care trag mai multe rachete simultan”  

Exerciţiul vizează de asemenea implementarea lecţiilor trase din ultimul război din Fâşia Gaza, când în jur de 4.400 de rachete au fost trase spre Israel, a declarat purtătorul de cuvânt Amnon Shefler. 'Am învăţat cum să ne poziţionăm sistemele de apărare aeriană şi cum să răspundem la salve care trag mai multe rachete simultan', a adăugat Shefler. Citește mai multe AICI.  

Explozii în Kabul la două unități de învățământ  

Cel puțin șase persoane au fost ucise și alte 11 au fost rănite, după explozii multiple ce au zguduit marți un liceu și un centru educațional din vestul Kabulului. Nu este clar câte dintre victimele decedate erau studenți, dar alți șapte copii răniți au fost duși la un spital condus de un ONG, a transmis organizația pe Twitter.  

”Forțele de securitate sunt la fața locului și investigațiile sunt în desfășurare”, a declarat purtătorul de cuvânt al șefului poliției din Kabul, Khalid Zadran, într-un tweet, indicând totodată și numărul morților.  

Zadran a adăugat că liceul Abdul Rahim Shaheed a fost lovit de trei explozii. Cealaltă unitate atacată a fost Centrul Educațional Mumtaz. Citește continuarea articolului AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel