Un ceas pentru artă: În atelierul artistului
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Un ceas pentru artă
Un ceas pentru artă
Duminică, 26 august, la ora 11.30, în cadrul programului „Un ceas pentru artă“, vă propunem să reflectăm asupra rolului pe care-l are atelierul în munca unui artist observând la Muzeul Colecțiilor de Artă crâmpeie din atelierele unor artiști precum Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Alexandru Ciucurencu, Gheorghe Petrașcu, arată MNAR într-un comunicat.

Participarea se face pe baza biletului de acces în muzeu, în limita locurilor disponibile. Doritorii sunt rugați să vină cu 15 minute înainte de ora începerii. Prezentarea are o durată de aproximativ o oră.

Despre Muzeul Colecțiilor de Artă

Găzduit în clădirea fostului Palat Romanit, Muzeul Colecțiilor de Artă oferă o perspectivă inedită asupra societății românești de la începutul secolului al XX-lea și până aproape de zilele noastre. Cele peste treizeci de colecții expuse permanent reunesc o mare varietate de lucrări de pictură, sculptură, grafică, artă decorativă românească, europeană și orientală donate de-a lungul timpului de colecționari și artiști, cei mai mulți dintre ei bucureșteni. Operelor semnate de Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petraşcu, Theodor Pallady, Lucian Grigorescu, Iosif Iser, Camil Ressu, Francisc Şirato, Alexandru Ciucurencu, Dimitrie Ghiaţă li se adaugă grafică europeană și japoneză, mobilier francez, covoare orientale și icoane populare din Transilvania.

Muzeul Colecțiilor de Artă a fost redeschis în anul 2013, după o perioadă în care au avut loc ample lucrări de consolidare și restaurare.

Muzeul Colecțiilor de Artă, Corp A, parter
Calea Victoriei nr.111
Preț bilet: 15 lei

Vezi și: Lacul Titicaca: Muzeu subacvatic impresionant - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel