Data actualizării:
Data publicării:

Un caz șocant cutremură Berlinul: Un medic ar fi ucis patru paciente și le-ar fi incendiat apartamentele

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Kindel Media/ Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Kindel Media/ Pexels
Caz șocant în Berlin. 

Un medic este acuzat că a ucis patru femei care îi erau paciente. Mai mult, el le-ar fi incendiat apoi apartamentele din Berlin. Medicul a fost plasat marţi în detenţie provizorie, au anunţat miercuri poliţia şi parchetul, informează AFP, conform Agerpres. 

Responsabil cu îngrijirea paliativă pentru un serviciu de îngrijire la domiciliu, medicul de 39 de ani ar fi incendiat locuinţele victimelor pentru a-şi ascunde urmele. Modul în care şi-ar fi ucis victimele nu este încă cunoscut.

Faptele ar fi fost comise între 11 iunie şi 24 iulie, victimele fiind patru femei cu vârste cuprinse între 72 şi 94 de ani. Dintre aceste patru victime, prima, în vârstă de 87 de ani, fusese resuscitată pe 11 iunie, după sosirea pompierilor în apartamentul său, însă a decedat la spital puţin după aceea.

Poliţia şi parchetul nu oferă, deocamdată, niciun motiv pentru aceste acte. Cele patru paciente vârstnice locuiau în Neukölln şi Treptow, două cartiere populare ale capitalei germane.

Între timp, și-n România a fost declanșată o anchetă de amploare după ce a fost confirmată moartea unui pacient de 54 de ani în Spitalul Pantelimon, generată de o decizie medicală. Se pare că în investigare ar fi alte 16 decese suspecte. Mai mulți medici au fost deja reținuți. 

Citește mai mult în continuare: 

Astăzi au avut loc primele rețineri în cazul morților suspecte de la spitalul Sfântul Pantelimon. Ministerul Sănătății cere demisia managerului și directorului medical de la acest spital din Capitală, la 4 luni după izbucnirea scandalului. 

În momentul de față, în interiorul Serviciului Omoruri se află 3 persoane, toate cadre medicale. O doctoriță a fost scoasă cu cătușele urmând să treacă printr-un mandat de reținere de 24 de ore. Dacă în cursul zilei de mâine vor decide procurorii, atunci ea va fi adusă și în fața magistraților cu propunerea de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile. 

Dosarul investighează moartea a 17 pacienți. Amintim că una dintre asistentele de pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon a anunțat că persoanele respective au decedat. Medicii au fost acuzați că au scăzut intenționat doza de noradrenalină, iar acest lucru ar fi dus la moartea pacienților.

Astăzi au loc, de asemenea, percheziții domiciliare. Au fost ridicate dispozitive și înscrisuri medicale ce vor fi analizate în perioada imediat următoare de anchetatori. Audierile au durat mai bine de 10 ore și am putea vedea și alte persoane chemate în zilele următoare. Cealaltă doctoriță, titular pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă a răspuns la întrebările anchetatorilor, a fost în prezența avocatului, a participat și la percheziții domiciliare, fiind și ea reținută pentru următoarele 24 de ore.

Doamna Mihaela, o rudă a unui pacient care a fost internat pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă la Spitalul Clinic de urgență Sfântul Pantelimon, a făcut o declarație pentru Antena 3 CNN: "Am simțit că ni s-a făcut dreptate, într-un fel. Spun asta pentru că nu toate persoanele care au greșit au fost pedepsite. Nimeni nu o să înțeleaga durerea noastră, a celor care ne-am pierdut rudele acolo. Au fost multe persoane care au greșit acolo, de la medici până la asistente. Mi s-au părut că au o atitudine de indiferență... Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel