Un campionat comun olandezo-belgian, imposibil pe termen scurt, afirmă oficiali de la Amsterdam
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Federaţia olandeză de fotbal (KNVB) a pus capăt speculaţiilor privind crearea unui campionat comun cu Belgia, afirmând că aşa ceva este imposibil pe termen scurt, scrie AFP.

"Interesul este real, continuăm să analizăm varianta, dar pentru moment este greu de spus când se va materializa un astfel de proiect", a declarat un purtător de cuvânt al KNVB.

În cotidianul francez Le Monde, pe 22 octombrie, Bart Verhaeghe, patronul lui FC Bruges, a afirmat că lucrează la crearea unei ligi belgiano-olandeze pentru a micşora diferenţa faţă de cele cinci campionate mari din Europa (Premier League, La Liga, Bundesliga, Ligue 1 şi Serie A) şi pentru a deschide o piaţă cu 28 de milioane de consumatori.

Dacă nu se va realiza pentru sezonul următor, probabil în următorii doi ani, afirma optimist Verhaeghe.

Preşedintele Pro League (liga belgiană), care supraveghează fotbalul profesionist în această ţară, Peter Croonen, a afirmat însă că nu există niciun termen pentru concretizarea acestei variante.

Ideea unui astfel de campionat a fost avansată atât de cluburile belgiene cât şi de cele olandeze care evoluează în primele eşaloane valorice din aceste ţări. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel