Un camion ucrainean plin cu arme a încercat să intre în România. Bogdan Chirieac: Mi-e teamă că acesta e trafic de arme
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Poliția de Frontieră
Sursa foto Poliția de Frontieră
1.200 de pistoale suspecte a fi arme letale au fost găsite într-un camion condus de un şofer ucrainean la intrarea în ţară.

Poliţiştii de frontieră din Constanța au descoperit 1.200 de pistoale, suspecte de a fi arme letale, într-un camion condus de un şofer din Ucraina, la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă. În documentele de transport scria că bărbatul transporta pistoale cu gaze pentru o firmă din Ucraina.

”Eu sper din tot sufletul ca astfel de arme nu vor intra în România pentru perioada de după război. România are multe bube, dar din punctul de vedere al siguranței, spre deosebire de Rusia sau Ucraina, înainte de război, nu se împușcă lumea pe stradă”, a spus Bogdan Chirieac, pentru România TV.

Ajutor pentru armata ucraineană sau trafic de arme?

Întrebat de cine crede că ar fi fost beneficiarii reali ai acestor arme letale, analistul politic Bogdan Chirieac a declarat: ”Sunt convins că cei care au descoperit acest transport vor avea mai multe informații. Probabil că a existat și o informare în legătură cu acest transport. În orice caz, acesta este un semnal de alarmă și probabil că autoritățile sunt îngrijorate, dincolo de ceea ce nu se spune. Zona asta de armament și muniție poate fi letală pentru țara noastră, mai ales dacă, Doamne ferește, se întâmplă ceva cu statul ucrainean. Dacă statul ucrainean colapsează, cum s-a întâmplat cu Irakul sau cu Siria - Turcia cu Siria se luptă acum fiindcă sirienii atacă Turcia, dar nu sirienii din Damasc, ci sirienii înarmați de la graniță că nu au ce să mănânce - noi nu ne dorim acest lucru în estul Europei sub nicio formă. Deci este un pericol real și ar trebui alocat buget, făcut un comandament și luate toate măsurile necesare să nu ne trezim cu așa ceva în țara noastră. Ori, într-un camion 1200 de pistoale, iertați-mă, nu e jucărie. Mie mi-e teamă că e trafic ăsta”, a concluzionat analistul politic, Bogdan Chirieac.

Comunicatul poliției de frontieră

“Întrucât exista suspiciunea că pistoalele fac parte din categoria armelor letale supuse autorizării, poliţiştii de frontieră au însoţit ansamblul rutier în Portul Constanţa, iar împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa-Sud au desigilat compartimentul marfă al mijlocului de transport şi să efectueze controlul amănunţit al acestuia. În urma verificărilor, au fost descoperite 60 de cutii ce conţineau 1.200 pistoale, marca Stalker, calibru 9 mm, care au fost ridicate în vederea expertizării”, se arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel