Un călugăr vrea slujbe de Înviere cu credincioşi prezenţi. Avertisment pentru politicieni: Au avut nevoie, cândva, de voturi
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Călugărul Calistrat Chifan, o faţă bisericească cu sute de mii de urmăritori pe reţelele sociale, sfidează punctul de vedere oficial al Bisericii Ortodoxe Române şi cere ca românilor să li se permită să participe măcar o oră la slujba de Înviere. 

„Noi avem nevoie pentru împărțitul Sfintei Lumini de fix o oră. Atât. O oră! 11.30 – 12.30. Decât să umble polițiștii hai hui pe străzi și să alerge după tot felul de oameni, inutil și fără rost, au pus două patrule la ușa bisericii, au intrat cei care vin și și-au luat lumină, slujba oricum se ține afară, și s-au întors liniștiți acasă, și s-a terminat problema. Asta dacă se vrea. De ce spun dacă se vrea? Și ministrul de Interne al acestei țări este tot creștin într-o țară creștină și cândva a avut nevoie de votul publicului. Respectă-ți publicul care și-a pus încrederea în tine. Nu fi chiar catâr și îndărătnic.", a declarat duhovnicul Calistrat Chifan într-un interviu postat de pagina sa de Facebook.

Apel la preşedinte şi premier 


„Nu contează ce confesiune ai. Trebuie să fii om și atunci procedezi în felul următor: Domnule, aveți voie o oră la Înviere în cea mai mare disciplină și în cea mai mare ordine. V-ați luat lumânărica, v-ați pus masca, vă feriți, păstrați distanța, stați la difuzor, ascultați slujba, împărțiți unul de la altul lumină și ștergeți-o acasă liniștiți. (...) Să zică așa: Da domule, cei bătrâni stau în casă că îs vârstnici și nu au voie, sau bolnavi sau răciți sau care sunt carantinați, dar cei care sunteți sănătoși trageți o fugă până la biserică, aduceți-vă lumină și stați liniștiți acasă", a mai spus călugărul Calistrat.

Declaraţiile acestuia contrazic punctul de vedere oficial al Sfântului Sinod, care a îndemnat credincioşii să stea acasă anul acesta. 

Rămâne de văzut ce reacţie va avea Biserica Ortodoxă Română după aceste declaraţii. 

VEZI ŞI Cancelaria Sfântului Sinod, decizie de ULTIMĂ ORĂ. Cum se va desfăşura slujba de Înviere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel