Un câine şi o pisică, depistaţi cu COVID-19
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Un câine şi o pisică au fost depistaţi de specialişti cu COVID-19. 

Infecția cu SARS-CoV-2 a fost depistată la o pisică din Frankfurt și un câine din München, fiind vorba despre primele cazuri apărute după introducerea, în vară, a obligației ca locuitorii Germaniei să anunțe autoritățile în cazul contaminării cu coronavirus a animalelor de companie, scrie b1.ro

Anunțul privind infectarea celor două patrupede a fost făcut, miercuri, de Thomas Mettenleiter, președintele Institutului Friedrich Loeffler. Pisica a trecut cu bine prin boală și acum chiar are anticorpi, a precizat cercetătorul care însă nu a putut oferi mai multe detalii despre starea câinelui din München.

Potrivit lui Thomas Mettenleiter, cazurile de COVID-19 apărute la animalele de companie nu ar trebui să provoace îngrijorare cu privire la apariția posibilelor mutații ale virusului care ar putea fi transmis apoi la oameni. Cu toate acestea, specialistul avertizează că stăpânii de animale ar trebui să ia măsuri de protecție pentru că în unele cazuri, infecția cu coronavirus poate fi fatală pentru necuvântătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel