Data publicării:

Un câine pierdut de doi ani și-a regăsit familia. Poliţiştii de la Protecţia Animalelor i-au identificat stăpânii după microcip

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Sursa foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Un câine a fost găsit după doi ani de către prolițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor din Caraș Severin.

Scenariu de film dramatic, dar cu happy-end! Un câine care s-a pierdut de proprietarii săi din Timişoara în urmă cu doi ani a fost găsit de poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor Caraş-Severin. Animalul rătăcea debusolat pe o stradă din comuna Fârliug, drept pentru care oamenii legii l-au preluat și l-au predat ulterior stăpânilor lui, informează Agerpres.

Cum i s-au găsit stăpânii

"După ce l-au scanat cu ajutorul cititorului de microcipuri şi au făcut verificări în Registrul Evidenţei Câinilor cu Stăpân, poliţiştii au constatat că acel câine aparţinea unei familii din Timişoara şi era pierdut încă din anul 2022. Fiind contactaţi de poliţişti, proprietarii au venit imediat din Timişoara, pentru a-şi recupera câinele. Bucuria revederii a fost pe măsură atât pentru stăpâni, cât şi pentru animal", a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Poliţiştii reamintesc, cu această ocazie, importanţa respectării legii în privinţa obligativităţii microcipării şi înregistrării câinilor de către proprietari.

"Câinii se identifică prin microcipare în termen de maxim 90 de zile de la fătare, dar, în orice caz, înainte de vânzarea sau donarea cu titlu gratuit ori scoaterea în spaţii publice a acestora. Neidentificarea câinilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei", a precizat sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel