Un colet ”cadou” din Ucraina a explodat la sediul poliției poloneze
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Photo by form PxHere
Photo by form PxHere
Un pachet primit cadou în Ucraina de către un comandant al poliției poloneze  a explodat într-o secție de poliție din Polonia.  

Pachetul fusese predat unui comandant al poliției poloneze în timpul unei vizite la șefii poliției ucrainene.

Coletul-bombă, deghizat în pachet cadou, doar întâmplător nu a transformat momentul deschiderii într-o tragedie. Potrivit AP News, explozia s-a întâmplat la Varșovia, Polonia, în sediul poliției poloneze.

Cadoul fusese primit de un comandant al poliției poloneze în timpul unei vizite recente în Ucraina. Vestea a fost făcută oficial într-o declarație a Ministerului de Interne polonez, adăugând că explozia a avut loc miercuri dimineață la ora 7.05 și a provocat răni ușoare comandantului și unui angajat civil.

Bomba sub forma de cadou

Nu s-a specificat cum a fost împachetat cadoul și nici cum arăta. Deocamdată nu se cunosc și datele personale ale celor care au livrat fizic bomba sub formă de cadou.

Comandantul care a primit cadoul exploziv s-a întâlnit duminică și luni cu liderii poliției ucrainene și ai serviciilor de urgență. Acum se află la spital pentru observație. În urma exploziei, ”partea poloneză a cerut părții ucrainene să ofere explicații cu privire la caz”, a spus ministerul.

Polonia este un aliat al Ucrainei și îi oferă acesteia diferite forme de sprijin de la invazia pe scară largă a Rusiei din 24 februarie. Polonia a trimis Ucrainei ajutor militar și umanitar și a acceptat un număr mare de refugiați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel