Un bombardier rusesc Su-24 s-a prăbuşit în regiunea Rostov la granița cu Ucraina - Foto în articol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Un bombardier rusesc Su-24 s-a prăbuşit în regiunea Rostov de la granița cu Ucraina
Un bombardier rusesc Su-24 s-a prăbuşit în regiunea Rostov de la granița cu Ucraina
Un bombardier rusesc Su-24 s-a prăbuşit în regiunea Rostov, în urma efectuării unui zbor de antrenament, a anunţat, duminică, jurnaliştilor o sursă din cadrul serviciului de presă al Districtului Militar de Sud. 

"Pe 9 octombrie, în regiunea Rostov, la aterizarea după un zbor de antrenament, o aeronavă Su-24 s-a prăbuşit. Echipajul s-a catapultat" - a precizat sursa citată.

Aceasta a clarificat că nu au existat distrugeri la sol. "Echipajul a fost evacuat pe aerodromul de bază de către serviciul de căutare şi salvare. Nu există nicio ameninţare pentru sănătatea piloţilor" - a adăugat sursa din cadrul serviciului de presă al Districtului Militar de Sud, subliniind că zborul a fost efectuat fără muniţie, scrie TASS, conform Rador.

Foto

Citește și - Putin a convocat Consiliul de Securitate al Rusiei pentru luni, 10 octombrie

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a convocat Consiliul de Securitate a Țării după cele mai noi evenimente din războiul dus împotriva Ucrainei.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, va desfăşura, luni, o reuniune cu membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate al Rusiei, a anunţat pentru TASS secretarul de presă al şefului statului rus, Dmitri Peskov.

"Mâine, preşedintele rus are programată o întâlnire cu membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate" - a spus acesta. Dmitri Peskov nu a precizat dacă situaţia legată de podul din Crimeea va fi discutată în cadrul întâlnirii. "Vă vom anunţa ulterior rezultatele reuniunii" - a spus reprezentantul Kremlinului. Menţionăm că Vladimir Putin organizează, în mod regulat, întâlniri operaţionale cu Consiliul de Securitate, de obicei săptămânal, potrivit Rador.

Ministerul de Externe al Rusiei a numit dotarea Kievului cu arme cu rază lungă de acţiune drept o linie roşie

Livrarea de arme cu rază lungă sau mai puternice de către Occident Kievului va deveni o linie roşie pentru Rusia, a declarat într-un interviu acordat TASS directorul celui de-al doilea Departament al CSI din cadrul Ministerului rus de Externe, Aleksei Polişciuk.

"În ceea ce priveşte aşa-numitele linii roşii, noi le-am marcat deja. Aceasta este în primul rând dotarea cu arme cu rază lungă de acţiune sau mai puternice a Kievului. Măsurile concrete de răspuns la acţiunile SUA şi ale aliaţilor acestora, care furnizează arme regimului ucrainean, vor fi stabilite pe baza rezultatelor unei analize amănunţite a situaţiei actuale" - a declarat Polişciuk. Potrivit afirmaţiilor diplomatului, Rusia are suficiente instrumente pentru realizarea lor.

Condiţiile Ucrainei pentru a se aşeza la masa negocierilor cu Rusia

Mihailo Podoliak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale ucrainene, a declarat că, înainte de a îndemna Ucraina la dialog, este necesar să ne amintim toate crimele de război comise de Rusia. Potrivit acestuia, Kievul va reveni la masa negocierilor numai după înfiinţarea unui tribunal împotriva Rusiei şi după ce trupele ruseşti vor fi retrase din teritoriile Ucrainei.

"Întrebare pentru 'pacificatori': Vreţi negocieri? Algoritmul este simplu:

1. Uitaţi-vă la fotografiile/videoclipurile cu gropile comune;

2. Sugeraţi Kremlinului să-şi retragă imediat trupele de pe teritoriul suveran al Ucrainei;

3. Constituiţi un tribunal şi cereţi extrădarea criminalilor de război ruşi. Mai puţine fantezii - mai multă realitate" - a scris Podoliak pe Twitter.

Amintim că, potrivit preşedintelui Volodimir Zelenski, Ucraina ar fi pregătită să negocieze cu Moscova, însă nu în mandatul actualului preşedinte al Rusiei. Această declaraţie a fost făcută de Zelenski după ce Kremlinul a semnat "acorduri" privind "aderarea" la Federaţia Rusă a regiunilor ucrainene Doneţk, Luhansk, Zaporijjia şi Herson, scrie Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel