Un blogger și designer de modă a fost testat pozitiv pentru variola maimuței
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Captură video - Tiktok (@maximsap)
Sursă foto: Captură video - Tiktok (@maximsap)
Un creator de modă și de conținut din Italia își documentează experiența, după ce a descoperit că are variola maimuței.

Producătorul italian de conținut social media Maxim Sapozhnikov a vorbit cu Sky News despre maladia de care suferă în prezent, variola maimuței. El și-a anunțat cei 160.000 de urmăritori pe Instagram despre testarea sa pozitivă pentru boală.

Sapozhnikov a spus că nu contează de unde oamenii iau variola maimuțelor, dar contează că au nevoie de ajutor.

”Sunt epuizat sincer și nu mă simt bine, am puțină febră. Mi-am făcut testul de COVID, așa că nu am COVID, dar da...Sunt doar obosit, nu știu ce este se întâmplă”, a spus Maxim Sapozhnikov în videoclipul său de pe TikTok.

La o zi după postarea acelui videoclip, Sapozhnikov a început să descopere leziuni pe corp. Printre primele semne, a observat pe deget un furuncul. Producătorul italian de conținut de modă adaugă: „Am observat că eu – nu știu dacă îl puteți vedea – dar am acest coș ciudat care a apărut în această parte a corpului, și tot aici, am și aici ceva."

După ce a vorbit cu medicul său, Maxim a fost încurajat să meargă la spitalul local din Milano pentru analize.

@maximsap Daily updates on how the #monkeypox is going on my inst > MAXIMSAP / #fyp #foryoupage #monkeypoxvirus #trending #viral #video #tiktok ♬ Gentleman - Dance Hits 2015

Comunicarea autorităților medicale internaționale despre variola maimuței este insuficientă

CEO-ul și directorul de creație al Fashiontomax își documentează periplul medical pentru urmăritorii săi de pe rețelele sociale. Acesta s-a filmat într-un spital izolat. Un lucrător sanitar îmbrăcat din cap până în picioare în combinezon poate fi văzut îngrijind leziunile sale.

Saphoznikov s-a simțit pentru prima dată rău pe 19 iunie. O zi mai târziu a avut o febră care a durat două zile. Pe 21 iunie a observat două leziuni asemănătoare variolei: una pe deget și pe piept. În aceeași seară a mers la departamentul de urgență al spitalului local pentru analize. I s-au dat rezultatele pe 23 iunie, la patru zile după primele simptome. El a postat confirmarea rezultatelor pe rețelele de socializare.

”Am o veste proastă”, își începe acesta materialul video. ”Am variola maimuței. După cum vedeți este aici și aici și în alte locuri și sincer, nu-mi vine să cred că mi se întâmplă și sunt unul dintre cei 3.000 de oameni din lume care este infectat”. 

Saphoznikov spune că rezultatele testului l-au speriat și l-au făcut confuz. El spune că mesajele de sănătate publică cu privire la focarul de variola maimuței sunt insuficiente și de aceea a început să cerceteze mai multe despre maladia nou răspândită. 

@maximsap You shouldn’t be embarrassed by any disease! Remember this! #monkeypox #monkeypoxvirus #fyp #foryoupage #video #tiktok #trending #viral #xyzbca ♬ Running Up That Hill (A Deal With God) - Kate Bush

SUA îşi consolidează campania de vaccinare împotriva variolei maimuţei

Până acum, vaccinarea era propusă doar pentru persoanele care prezentau o expunere cunoscută la această boală. Autorităţile sanitare americane recomandă de acum înainte ca vaccinurile să fie administrate şi 'persoanelor expuse recent la variola maimuţei care ar fi putut să nu fie identificate prin anchete epidemiologice şi prin căutarea contacţilor', a anunţat Rochelle Walensky, directoarea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), principala agenţie sanitară din Statele Unite.

Sunt vizaţi, de exemplu, bărbaţii implicaţi în relaţii sexuale cu alţi bărbaţi care au avut recent mai mulţi parteneri sexuali într-un spaţiu în care prezenţa variolei maimuţei este cunoscută sau într-o zonă în care această maladie se propagă. Aproximativ 4.700 de cazuri au fost detectate de la începutul lunii mai la nivel mondial, dintre care 306 în Statele Unite, însă niciunul nu a fost mortal până în prezent, a precizat Rochelle Walensky. Citește continuarea articolului AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel