Data publicării:

Un bătrân a găsit 100 000 de euro şi bijuterii din aur la gunoi! Poliţia i-a zis că poate păstra comoara

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Un pensionar din Germania a găsit o comoară în timp ce tundea iarba din grădina lui. Acum e mai bogat cu 120 000 de euro.  

Scena parcă ruptă din filme s-a întâmplat lângă Hanau. Deoarece polițiștii nu au putut afla în șase luni cine este proprietarul, bătrânul poate păstra banii și bijuteriile, conform legii, scrie Frankfurter Rungschau. Pensionarul a găsit bijuterii și bani în valoare de 120.000 de euro lângă Hanau în noiembrie anul trecut. Timp de șase luni, poliția l-a căutat pe proprietar, dar fără rezultat. Acum, i-au comunicat celui care a găsit comoara că o poate păstra. Din dorința de a-i proteja identitatea, poliția nu a dat informații despre reședința norocosului. Pensionarul a găsit comoara în timp ce tundea gardul viu. 90 de bijuterii de aur – inele, coliere - și 100.000 de euro în numerar se aflau într-un sac de gunoi vechi și murdar. Cel mai probabil, comoara se afla acolo de mult timp, potrivit sursei citate. Bărbatul a anunțat imediat polițiștii, care l-au căutat pe proprietar în toată țara. Inițial, anchetatorii au crezut că este vorba despre o infracțiune, dar această pistă nu a fost confirmată. Legea prevede că o persoană devine proprietar al lucrului găsit, dacă în șase luni de la raportarea către poliție proprietarul nu este găsit.

Tezaurul din fundul curţii

Un bărbat din Dolj a găsit o comoară de pe vremea romanilor, veche de 2.300 de ani, în timp ce săpa în curte. Mai exact, peste 100 de monede romane și podoabe de argint. "Obiectele au fost găsite de un localnic din comuna Pielești, în luna mai a anului trecut. Acesta făcea săpături în grădina din curte, cu scopul amenajării unei piscine, dar a oprit lucrările în momentul în care a găsit o oală de ceramică plină cu monede. Imediat a anunțat autoritățile, iar vasul a fost preluat pentru expertiză de către specialiștii Direcției Județene pentru Cultură Dolj", este precizarea președintelui CJ Dolj la momentul descoperirii.

Potrivit Gazeta de Sud, care îl citează pe directorul Muzeului Olteniei, Florin Ridiche, recompensa primită de bărbat a fost de 19.000 de lei. "Valoarea tezaurului descoperit la Pieleşti a fost stabilită de către un expert din cadrul Ministerului Culturii. Descoperirea a fost făcută în urmă cu un an, dar ea a fost analizată de către Comisia Națională a Muzeelor și Colecțiilor, care funcționează pe lângă Ministerul Culturii. Şi noi avem experţi la muzeu şi puteam face o expertiză, dar nu era acceptată, mai ales dacă tezaurul rămânea la noi. Valoarea stabilită de expert a fost de aproape 46.000 de lei, iar cei 19.000 de lei au revenit descoperitorului după impozitare, potrivit legii", a precizat Florin Ridiche, pentru GdS.

Experiment inedit cu hărţi, rime şi indicii: jocul de-a comoara în Munţii Stâncoşi

Mii de oameni s-au aventurat în Munții Stâncoși în ultimul deceniu pentru a căuta un cufăr plin cu aur, cu rubine, smaralde și diamante ascuns acolo de către un colecționar de artă. Aventura a luat sfârșit: comoara a fost găsită, potrivit CNN. Comoara a fost găsită de către un bărbat care nu a vrut să îi fie dezvăluită identitatea și care i-a trimis colecționarului o fotografaie cu cufărul în care se află pietrele prețioase. Comoara este estimată la peste 1 milion de dolari, iar ascunderea acesteia a fost modalitatea prin care Forrest Fenn s-a gândit să-i determine pe oameni să exploreze natura și să le dea o speranță celor afectați de criza economică. Indiciile despre locul în care a fost ascunsă comoara se regăsesc într-o poezie publicată într-o autobiografie a lui Fenn din 2010.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel