UPDATE. Bărbatul care își ținea fiica încuiată într-o încăpere a fost arestat preventiv
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Fotografie creată de Lucas Pezeta, de la Pexels
Fotografie creată de Lucas Pezeta, de la Pexels
UPDATE. Un bărbat de 77 de ani, cu dublă cetățenie, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce s-a descoperit că își ținea fiica de 42 de ani încuiată într-o cameră cu gratii la geamuri, în Prahova.

Bărbatul de 77 de ani din comuna prahoveană Jugureni, care îşi ţinea fiica încuiată într-o încăpere, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a bărbatului, privind săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, după ce miercuri acesta fusese reţinut.

Femeia, în vârstă de 42 de ani, a fost preluată de reprezentanţii DGASPC Prahova. Poliţiştii din oraşul Mizil s-au sesizat din oficiu în acest caz, deplasându-se marţi la locuinţa bărbatului.

'S-a constituit echipă operativă care, împreună cu reprezentanţi ai primăriei, s-au deplasat la imobilul în cauză, iar în prezenţa bărbatului s-a pătruns în interiorul locuinţei, prevăzută cu un grilaj metalic, asigurat cu un lacăt, unde a fost identificată o femeie, în vârstă de 42 de ani. În urma examinării vizuale, femeia nu prezenta leziuni fizice, având libertate de mişcare în cadrul încăperii, prezentând o stare de senilitate, fără a putea oferi răspunsuri cu privire la situaţia în care a fost găsită', preciza IPJ Prahova.

Reprezentanţii IPJ au arătat marţi că, din discuţiile purtate cu bărbatul, a reieşit că fiica sa suferă de afecţiuni psihice şi nu îşi poate purta singură de grijă, ceea ce l-a determinat să recurgă la această metodă.

Cei doi au dublă cetăţenie, română şi americană, sunt din Buzău, s-au întors în ţară în urmă cu cinci ani şi au cumpărat proprietatea din Jugureni, conform Agerpres.

Știrea inițială

Sunt cercetări după ce, într-o casă din localitatea Marginea Pădurii, județul Prahova, a fost găsită o femeie de 42 de ani, ce pare să aibă probleme psihice. Femeia ar fi fost sechestrată de tatăl ei, un bărbat de 77 de ani, cu cetățenie română și americană. 

Încăperea în care a fost descoperită femeia are gratii la geamuri, este insalubră și seamănă cu un buncăr. Acolo, tatăl ar fi ținut-o de mai bine de doi ani. 

În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru lipsire de libertate.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, Mihaela Florescu, a declarat că „s-a pătruns în interiorul locuinţei, prevăzută cu un grilaj metallic, asigurat cu un lacăt. În urma examinării vizuale femeia nu prezenta leziuni fizice, având libertatea de mişcare în cadrul încăperii, prezentând o stare de senilitate, fără a putea oferi răspunsuri cu privire la situaţia în care a fost găsită.”

Localnicii știau de la bărbat că fiica lui se află în Canada.

„Din discutile purtate cu bărbatul a reieşit faptul că fiica sa suferă de afecţiuni psihice aceasta recurgând la acest gest pe motiv că nu îşi poate purta singură de grijă”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, Mihaela Florescu, potrivit Știrile ProTV.

Femeia va fi expertizată psihiatric. Totodată, ea va fi dusă la serviciul de medicină legală pentru a se afla dacă a fost abuzată.

O anchetă a fost deschisă și de Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, care va decide dacă femeia va fi internată într-un centru de îngrijire sau într-un spital.

În paralel, se va stabili și dacă împotriva tatălui femeii se va lua vreo măsură.

VEZI ȘI: O femeie ținută captivă a scăpat după ce a lăsat bilețele în toaletele publice

O femeie ținută captivă timp de trei luni a reușit să scape din mâinile agresorului său după ce a început să lase bilețele în toaletele publice.

Primul bilețel a fost găsit în toaleta unui magazin Walmart, de către angajați. Potrivit polițiștilor, angajații Walmart i-au contactat după ce au găsit biletul lipit de oglindă. Femeia a lăsat scris numele său și faptul că era ținută captivă și abuzată sexual.

Citește continuarea articolului AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel