Un bărbat și-a regăsit familia, după ce a desenat harta satului de unde fusese răpit la vârsta de 4 ani și a postat-o pe TikTok
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un bărbat din China și-a regăsit familia după ce a desenat harta satului pe care l-a văzut ultima dată la vârsta de patru ani.

Distribuită pe Douyin, varianta chineză a TikTok, pe 24 decembrie, o hartă a unui sat care a fost desenată de un bărbat a fost potrivită de poliție cu o localitate din Yunnan unde se afla o femeie al cărei fiu dispăruse.

„33 de ani de așteptare, nenumărate nopți de dor și, în sfârșit, o hartă desenată manual din memorie”, a scris Li pe profilul său Douyin înainte de revederea cu mama sa. „Mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat să-mi regăsesc familia.”

Acesta a precizat: „Mama a plâns imediat ce m-a auzit a telefon. După apelul video, am recunoscut-o dintr-o privire. Eu și mama mea avem aceleași buze, chiar și dinții sunt la fel.”

A fost răpit cu peste 30 de ani în urmă

Răpit în 1989, Li a fost vândut unei familii din Lankao, la mai mult de 1.800 de mile distanță. Răpirile de copii sunt obișnuite în China și probabil că Li a fost luat pentru că familia își dorea un băiat.

Li a spus că a fost inspirat să-și caute familia biologică după ce a văzut și alte cazuri similare de copii răpiți care, în final, și-au găsit familiile.

El a menționat cazul lui Guo Gangtang, care a devenit o celebritate în presă după ce și-a căutat fiul dispărut timp de 24 de ani, călătorind peste 300.000 de mile cu motocicleta, în căutarea sa.

„Când am văzut povestea lui Guo Gangtang, m-am gândit în sinea mea: ar trebui să încerc să-mi găsesc părinții biologici… Am vrut să-i văd când sunt încă în viață”, a spus Li.

„Mi-am dat seama că nu mai pot aștepta pentru că părinții mei ar trebui să fie deja bătrâni. Mi-am făcut griji că, atunci când mi-am dat seama de unde sunt, ar fi putut muri”, a spus el la Henan Television după ce a postat harta.

Trăind acum în provincia Guangdong din sudul Chinei, Li nu a avut succes în a-și întreba părinții adoptivi, dar despre care spunea că l-au crescut bine, potrivit TheGuardian.

Cea mai vârstnică persoană din lume și-a sărbătorit ziua. Imagini de colecție de la aniversarea a 119 ani

Cea mai vârstnică persoană din lume a împlinit 119 ani. Este vorba despre japoneza Kane Tanaka, care şi-a sărbătorit ziua de naştere împreună cu personalul centrului de vârstnici în care locuieşte.

Femeia a trăit cinci ere imperiale japoneze şi a fost inclusă în Cartea Recordurilor Guinness. Japonia este ţara cu cel mai mare număr de persoane care au mai mult de o sută de ani. Potrivit rapoartelor, este vorba despre peste 86.000 de oameni (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel