Data publicării:

Un bărbat s-a vaccinat anti-COVID de 90 de ori, în Germania. Motivul este surprinzător

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (FRANK MERIÑO)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (FRANK MERIÑO)
Un bărbat în vârstă de 60 de ani s-a vaccinat în Germania împotriva COVID de 90 de ori.

Un bărbat în vârstă de 60 de ani s-a vaccinat, în Germania, împotriva COVID de 90 de ori pentru a vinde apoi certificate de vaccinare celor care refuzau să se imunizeze. Bărbatul este cercetat pentru eliberarea neautorizată a certificatelor de vaccinare și falsificare de documente.

Totul s-a întâmplat în Magdeburg, în estul Germaniei, iar practica ar fi continuat luni de zile, până când suspectul a fost oprit, dar nu și arestat, scrie Mediafax. Bărbatul a fost reținut în centrul de vaccinare din Eilenburg, unde se prezentase pentru a doua zi consecutiv să se vaccineze, scrie La Stampa.

Nu este cunoscută deocamdată starea de sănătate a bărbatului în urma impactului vaccinării multiple și cu seruri de la diferite companii farmaceutice.

Bilanț COVID în România

În ultimele 24 de ore, 1429 de persoane au fost confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2.

Un număr de 1.429 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 745 mai puţine faţă de ziua anterioară, fiind efectuate peste 15.800 de teste, a informat, duminică, Ministerul Sănătăţii.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 6.156 teste RT-PCR (2.981 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 3.175 la cerere) şi 9.703 teste rapide antigenice.

Conform Ministerului Sănătăţii, 147 dintre cazurile noi din ultimele 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În total, până duminică, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.860.094 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 138 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 12.813.098 teste RT-PCR şi 9.351.775 teste rapide antigenice.

385 de persoane la ATI

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 2.537, cu 144 mai mult faţă de ziua anterioară, iar în secţia ATI sunt internate 385 persoane, cu una mai mult decât în ziua anterioară, a informat, duminică, Ministerul Sănătăţii.

Dintre cei 385 pacienţi internaţi la ATI, 335 sunt nevaccinaţi, a precizat sursa citată.

Din totalul pacienţilor internaţi, 158 sunt minori, toţi fiind internaţi în secţii, cu 20 mai mult decât în ziua anterioară. Nu există niciun minor internat în secţiile ATI ale unităţilor sanitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel