Data publicării:

Un bărbat mușcat grav de rechin a înotat singur până la mal şi a mers 300 de metri

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Stiri
WhatsApp
O poveste incredibilă de supraviețuire va marca pe viață un surfer din Australia. 

Medicii au salutat "remarcabila" poveste de supravieţuire a unui surfer din statul South Australia care a reuşit să înoate singur până la ţărm şi să meargă pe jos 300 de metri după ce a suferit răni "extraordinare" cauzate de un rechin în largul unei plaje îndepărtate, relatează luni The Guardian, scrie Agerpres. 

Paramedicul Michael Rushby a declarat că bărbatul prezenta "răni grave" în zona spatelui "compatibile cu o muşcătură destul de mare a unui rechin", însă a reuşit să se salveze.

Tânărul în vârstă de 29 de ani a fost muşcat de rechin duminică, în timp ce făcea surfing în golful D'Estrees din apropiere de Kangaroo Island.

A primit primul ajutor de la un paramedic aflat în timpul liber 



Bărbatului i-a fost acordat primul ajutor de un paramedic care nu se afla în timpul serviciului, apoi a primit îngrijiri suplimentare din partea lui Rushby şi a altui paramedic, înainte de a fi transportat la Centrul Medical Flinders.

"L-am stabilizat la marginea drumului, i-am tratat rănile şi i-am gestionat durerea", a explicat Rushby. "Tânarul suferise răni grave la spate, mijloc şi coapsă", a adăugat el.

De pe patul de spital, tânărul a adresat un bilet de mulţumire paramedicilor care l-au salvat şi personalului medical, în care a povestit experienţa trăită. "Stăteam pe placă în momentul în care am simţit o lovitură în partea stângă", a scris el. "A fost ca şi cum m-ar fi lovit un camion. M-a muşcat de spate, de fese şi cot şi a rupt o bucată din placă. Am reuşit să zăresc rechinul când mi-a dat drumul şi a dispărut", a povestit victima.

O poveste remarcabilă 



Rushby a declarat că bărbatul a reuşit apoi să înoate singur până la ţărm. "Aceasta este una dintre părţile remarcabile ale poveştii, mi-a spus că a înotat singur înapoi la plajă. Apoi a fost nevoit să meargă 300 de metri până la parcare, unde a primit ajutor de la martori", a spus el.

Paramedicul, care a declarat că acesta a fost primul său caz de muşcătură de rechin, a spus că bărbatul era conştient în timp ce i se acorda primul ajutor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel