Un bărbat lovit de tren a cerut 30.000 de euro CFR-ului. Instanța i-a dat dreptate, dar nu și daunele
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto alba24.ro
foto alba24.ro
Un bărbat implicat într-un accident feroviar, în 2019, a cerut peste 30.000 de euro daune morale.

Bărbatul a fost implicat într-un accident feroviar, în anul 2019, pe raza localității Beldiu. El a dat în judecată CFR și a cerut daune materiale și morale de peste 30.000 de euro. 

Procesul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Aiud, iar în data de 4 aprilie, magistrații au dat o primă decizie în proces. 

Potrivit motivării instanței, ”la data de 25 iulie 2019, în jurul orei 06.29, la trecerea de nivel cu calea ferată de la kilometrul 405 + 520, situată între stațiile Teiuș -Aiud, pe raza localității Beldiu, autoturismul reclamantului, marca Audi A4, a fost surprins în gabaritul căii ferate și a fost lovit de trenul direct de marfă”, scrie alba24.ro

”Această traversare reprezintă un pericol pentru conducătorii auto, că îi omoară”

Bărbatul în cauză a declarat în fața instanței că la ”momentul producerii impactului, la fața locului, se aflau și alți conducători auto care au afirmat că anterior traversării liniei de cale ferată, ești nevoit să cobori din mașină pentru a te asigura, însă nu ai garanția că odată revenit la volan și angajat în traversare, nu ești lovit de tren. Alți șoferi care tranzitează zona au afirmat că ”această traversare reprezintă un pericol pentru conducătorii auto, că îi omoară” se mai arată în documentul citat.

De asemenea, acesta a mai pus că viața i-a fost pusă în pericol prin neglijența CFR de a întreține, toaleta și curăța zona de vegetație crescută excesiv în imediata apropiere a trecerii de nivel cu calea ferată.

Nu se putea vedea trenul de vegetație

În timpul procesului, magistrații Judecătoriei Aiud au precizat că vegetația crescută din zona accidentului feroviar trebuia tăiată de angajații CFR. Însă, pe de altă parte, judecătorii au precizat că șoferului îi revenea obligația de a da dovadă de prudență sporită la apropierea și traversarea liniilor de cale ferată.

Mai mulți martori audiați în timpul procesului au declarat că vegetația în zona respectivă ”era exagerat de crescută, șoferii neavând vizibilitate pentru a se asigura la trecerea la nivel de cale ferată, fiind nevoiți să coboare din mașini în acest sens”, se arată în motivarea instanței.

Instanța i-a dat dreptate, nu și daunele cerute

Drept urmare, instanța a concluzionat că șoferul trebuie despăgubit de CFR pentru pagubele materiale suferite, dar și pentru șocul provocat de accident.

Mai exact, au obligat compania la plata a 8.729,5 lei reprezentând daune materiale şi a echivalentului în lei la data plăţii a sumei de 500 Euro reprezentând daune morale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel