Un bărbat înarmat cu un cuțit a fot arestat în Franța. Elevii sunt cei care l-au observat
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Vineri, 5 martie, un bărbat înarmat cu un cuțit a fost arestat în apropierea unei școli din Marsilia, Franța. 

Un bărbat înarmat cu un cuţit a fost arestat vineri în apropierea unei şcoli evreieşti din oraşul Marsilia, relatează media locale, informează Agerpres.

Elevii l-au observat pe bărbatul de 60 de ani în cursul dimineţii, a declarat prefectul poliţiei, Frederique Camilleri, pentru ziarul La Provence. Suspectul avea un cuţit asupra lui când a ieşit din maşină şi în cele din urmă a intrat într-un magazin cuşer din apropiere, a spus Camilleri.

Bărbatul a fost arestat şi nimeni nu a fost rănit.

Bărbatul are antecedente de boli psihice



Postul de radio Franceinfo, care citează surse din poliţie, a relatat că bărbatul avea probleme psihice. Parchetul nu a furnizat informaţii privind un posibil motiv al gestului bărbatului.

Potrivit altor relatări, bărbatul a fost mai întâi imobilizat de agenţii de pază ai şcolii. Elevii nu au avut voie să iasă din şcoală cât timp a durat operaţiunea.

Potrivit Franceinfo, prefectura de poliţie a ordonat întărirea imediată a securităţii în jurul siturilor comunităţii evreieşti.

Ambasada Israelului mulțumește celor implicați



Ambasada Israelului din Franţa a postat pe Twitter că, mulţumită vigilenţei agenţilor de pază ai şcolii evreieşti, a fost prevenit un incident.

Guvernul francez avertizează în permanenţă privind posibile atacuri în ţară, iar instituţiile evreieşti sunt considerate în mod special în pericol, notează dpa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel