Un bărbat fără adăpost a fost ucis după ce a amenințat un câine: Doi polițiști au fost arestați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Un bărbat fără adăpost a fost ucis de poliția franceză după ce a amenințat un câine.

Potrivit primelor rapoarte, bărbatul a îndreptat mai întâi un pistol care s-a dovedit a fi de jucărie spre animal. În timp ce doi ofițeri s-au apropiat de el, el ar fi îndreptat arma către aceștia. În acel moment cei doi ofițeri ar fi deschis focul.

Victima, în vârstă de 49 de ani, a murit după ce a fost împușcată de patru ori de către cei doi polițiști. Evenimentele au avut loc duminică seara în arondismentul 11 ​​din Paris.

După cum a raportat Le Soir, au fost deschise două anchete. Una pentru ”tentativă de omor asupra unei persoane desemnate în funcția de autoritate publică”. O altă anchetă se află în mâna Inspectoratului General al Poliției Naționale și vizează fapta polițiștilor și a fost deschisă pentru ”violență intenționată care a provocat moartea”.

De ani de zile, poliția franceză a fost puternic criticată pentru că a recurs la folosirea forței. Acest caz vine la doar câteva ore după un alt eveniment compromițător care a avut loc în timpul manifestațiilor împotriva reformei pensiilor care au avut loc săptămâna trecută la Paris: un tânăr manifestant ar fi fost lovit violent de un ofițer iar medicii au trebuit să îi amputeze un testicul.

Incidentul a avut loc pe fondul ciocnirilor dintre poliție și unii protestatari în timpul unui marș în mare parte pașnic la care au participat zeci de mii de oameni care s-au opus planului guvernului de a crește vârsta de pensionare.

Tânărul de 26 de ani, identificat de presa franceză drept inginer, a spus că a fost doborât la pământ, probabil de un ofițer, în timp ce făcea poze în timpul unei confruntări dintre protestatari și poliție. 

Tânărul va formula plângere penală pentru "violenţe voluntare care au cauzat mutilarea", a declarat avocata sa.

Purtătorul de cuvânt al guvernului francez a cerut o "investigaţie clară" asupra acestui incident, adăugând însă că trebuie "înţelese condiţiile în care a a fost realizată această intervenţie" a poliţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel