Un bărbat din Vrancea s-a trezit cu o factură de... 76 milioane de euro la energie electrică
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Captură video Digi24
Captură video Digi24
Un bărbat din Vrancea, proprietarul unei mici afaceri, s-a trezit cu o factură uriaşă la energie electrică, pentru o perioadă de cinci luni. 

Mai exact, este vorba despre o factură de 376.625.848.51 lei, aproximativ 76 milioane de euro. Totul a fost, însă, doar o eroare de calcul, pe care furnizorul a corectat-o rapid. 

În general, bărbatul spune că plăteşte aproximativ 1000 lei pe lună la curent electric, aşa că factura venită în decembrie i-a provocat un adevărat şoc. 

"Mi se pare că cei care fac emit facturile astea fac abuz în serviciu. Este foarte urât să le trimiţi oamenilor aşa ceva. Mi s-a ridicat glicemia când am văzut factura. Am rămas şocat, de unde să fac eu rost de banii ăştia?", a spus bărbatul pentru Digi24. 

Într-un răspuns oferit sursei citate, compania a transmis că a corectat situaţia şi că regretă ce s-a întâmplat. 

Carduri ajutor energie 2023. Cine le primește, cum se acordă, cum se utilizează, când ajung la beneficiari și când expiră

În urmă cu doar câteva zile, s-a anunţat cine va primi cardurile de ajutor pentru facturile la energie, care vor fi date beneficiarilor începând cu 1 februarie. 

Procedura de stabilire a listelor de beneficiari cuprinde următoarele etape:

- Se stabilește lista potențialilor beneficiari care se încadrează în categoriile stabilite în ordonanță. Se verifică veniturile acestora.

- Pentru fiecare punct de consum, se verifică numărul de locuitori.

- Se verifică media venitului pentru fiecare loc de consum, pentru a vedea dacă se depășește pragul de 2.000 de lei.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel