Un bărbat din Sălaj a stat aproape toată noaptea într-un copac, după ce a fost fugărit de un urs
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un bărbat din Sălaj a stat aproape toată noaptea într-un copac, după ce a fost fugărit de un urs / Foto: Pixabay
Un bărbat din Sălaj a stat aproape toată noaptea într-un copac, după ce a fost fugărit de un urs / Foto: Pixabay
Un bărbat din Sălaj a stat aproape toată noaptea într-un copac, după ce a fost fugărit de un urs.

Un bărbat din Jibou, în vârstă de 67 de ani, ce căuta ciuperci într-o pădure, a fost nevoit să se refugieze într-un copac mai multe ore, în noaptea de miercuri spre joi, după ce a fost fugărit de un urs, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, miercuri seara poliţiştii au fost sesizaţi prin 112, de către un bărbat, din Jibou, cu privire la faptul că tatăl acestuia, în vârstă de 67 de ani, a plecat de la domiciliu, în jurul orei 12,00, la cules de ciuperci şi nu a mai revenit. Acesta a mai relatat faptul că a încercat, începând de la ora 18,00, să-l contacteze telefonic, însă nu răspunde.

"Sub coordonarea şefului Poliţiei Oraşului Jibou, s-au format echipe de căutare formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, personal silvic şi voluntari care au efectuat scotociri în pădurea din zona localităţii Rona. Astfel, în data de 17 iunie, ora 01,26, bărbatul a fost identificat de către una dintre echipele de căutare, în pădure, în zona bazinelor de apă din localitatea Rona, urcat într-un copac. După ce a fost coborât, bărbatul a relatat echipelor de căutare faptul că, în timp ce căuta ciuperci, în jurul orei 18,00, a văzut un urs şi, de frică, s-a urcat într-un copac, unde a rămas până a auzit strigătele echipelor de căutare", se arată în comunicatul menţionat.

Persoana în cauză a fost evaluată medical de către un echipaj de Ambulanţă, constatându-se că nu a suferit leziuni. 

Tanczos Barna vrea intervenţie rapidă în cazul urşilor

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat astăzi ce măsuri vrea să impună pentru reducerea interacţiunii dintre urşi şi oameni, mai ales în zonele montane. 

"Ceea ce trebuie noi să facem în momentul de faţă este modificarea legislaţiei astfel încat în cazurile de forţă majoră să putem interveni prompt, în interesul omului şi în interesul protejării vieţii umane. Asta înseamnă că în maxim 24 de ore din momentul în care se sesizează o asemenea problemă, trebuie să fie acolo o echipă formată din jandarmi şi vânători. Gradual, se intervine în funcţie de situaţie. Dacă este, să zicem prima vizită a unui urs la localitate, se incepe cu o alungare. Dar în cazul în care se constată că se repetă acest fenomen, trebuie să se treacă la tranchilizare şi relocare. În cazul în care animalul este periculos, atacă, este agresiv, soluţia este extragerea prin împuşcare. Viaţa umană trebuie protejată şi normal că aceşti oameni sunt foarte supăraţi", a declarat ministrul Tanczos Barna la Digi24. Declarația completă a ministrului, o poți citi AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel