Un bărbat din Olt, acuzat de trafic de minori și viol, arestat pentru 30 de zile
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @shyachlo
FOTO: Freepik @shyachlo
Un bărbat a fost reținut pentru 30 de zile, fiind acuzat de trafic de minori și viol, în formă continuată.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Olt au dispus reținerea unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și viol, ambele în formă continuată, după ce inculpatul ar fi racolat o minoră de 15 ani și a determinat-o să întrețină relații sexuale cu el, dar și cu alți bărbați  în schimbul unor sume de bani, potrivit unui comunicat al DIICOT Olt.

”În urma cercetărilor efectuate s-a reținut că, în luna ianuarie 2024, bărbatul cercetat ar fi racolat o persoană vătămată minoră (de 15 ani), pe care ar fi adăpostit-o în locuința sa și ar fi întreținut cu aceasta, în mod repetat, relații sexuale.

La scurt timp, bărbatul, profitând de sentimentele victimei față de el, precum și de starea de vulnerabilitate în care se afla (vârsta fragedă, neînțelegeri cu familia) ar fi determinat-o să întrețină relații sexuale cu mai mulți bărbați, în schimbul unor sume cuprinse între 50 și 300 de lei, pe care și le-ar fi însușit integral”, se arată în comunicatul DIICOT - Biroul Teritorial Olt.

Inculpatul, negociator pentru obținerea de beneficii materiale

Potrivit sursei menționate, bărbatul a racolat clienți, a negociat tarifele și a pus la dispoziția locuința, în scopul obținerii de beneficii materiale din exploatarea sexuală a victimei.

Astfel, bărbatul a fost reținut, iar în cursul zilei de duminică, după ce judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt, a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Citește și: Un copil de 6 ani județul Neamț, abuzat sexual de propriii părinți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel