Un bărbat din Iași, prima victimă a CANICULEI. A fost găsit MORT pe stradă cu temperatură de peste 42 de grade
Un bărbat din Iași a fost găsit mort pe stradă din cauza caniculei.
Un bărbat de aproximativ 50 de ani a murit din cauza caniculei, transmite Realitatea Plus. El a fost găsit în stradă cu hipertermie, având temperatura peste 42 de grade. Un trecător ar fi sunat la 112, iar la fața locului a intervenit un echipaj de la Ambulanță.
Bărbatul a intrat în mod repetat în stop cardio-respirator, fiind efectuată resuscitare cardio-pulmonară, dar în pofida eforturilor medicilor, bărbatul a decedat. Doctorii susțin că hipertermia ar putea fi provocată de caniculă. Totuși, cauza exactă a decesului va fi stabilită de medicii legişti, după efectuarea necropsiei.
Ciuhodaru: Epuizarea termică poate duce la deces!
Medicul Tudor Ciuhodaru a avertizat în urmă cu câteva zile că epuizarea termică poate duce la deces.
" Copiii sunt primii afectați. Cei mai expuşi sunt cei ce petrec mult timp în spaţii deschise: în zone de agrement, pe litoral, la piscină sau la iarbă verde, cei ce muncesc în soare, vârstnicii cu patologie asociată cardiovasculară, respiratorie sau neurologică, persoanele obeze, pacienți cu afecțiuni metabolice.
Temperaturile crescute chiar şi pe durata nopţii duc la apariţia epuizării termice: Nedecelată şi netratată la timp epuizarea termică evoluează spre forme clinice severe ce pot merge până la şoc termic şi deces.",a scris medicul pe pagina sa de Facebook.
Sfaturile esențiale de supraviețuire pe caniculă, oferite de medicul Tudor Ciuhodaru, le poți citi AICI.
Cum poți să te răcorești, dacă nu ai aer condiționat
Poți folosi evantaiul, dar trebuie să îl foloseşti corect. Dacă îl utilizăm greşit, experţii americani susţin că ne putem produce mini-șocuri termice. Când îl folosim intens şi îl mişcăm rapid doar aproape de o zonă a corpului, transpiram şi mai tare, de fapt, scrie haihuin2.com. Aşa încearcă organismul nostru să regleze temperatura generală. Cel mai bine este să îl mişcăm cu o cadenţă ritmată, de 3-4 secunde între ventilări, care să acopere o suprafaţă mai mare a corpului.
Dacă vrei să te răcoreşti înainte de culcare, pune cearşafuri la frigider. Lenjeria de pat răcoritoare reglează mai rapid temperatura corpului. Specialiştii au observat că scade şi temperatura din dormitor cu până la 3 grade Celsius.
O respiraţie adâncă, urmată de o pauză de până la 10 secunde, apoi o expiraţie profundă, ne ajută să evităm supraîncălzirea organelor interne. Dacă ai poftă de ceva bun, alege o felie de pepene sau sucuri naturale din fructe, ţinute la frigider.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News