Data publicării:

Un bărbat de 49 de ani și fiul său minor au atacat un echipaj de poliție. Au aruncat spre ei cu diverse obiecte

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Facebook Politia Romana
Facebook Politia Romana
Un echipaj de poliție a fost atacat de un bărbat și fiul său de doar 17 ani. Aceștia din urmă sunt acum cercetați pentru ultraj. 

Doi indivizi din municipiul Vulcan, un bărbat în vârstă de 49 de ani și un tânăr de 17 ani, se află sub cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, după ce au amenințat și au aruncat diverse obiecte asupra unui echipaj de poliție în timp ce acesta îndeplinea o misiune pe o stradă din localitate, duminică după-amiază.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara, polițiștii efectuau verificări pe strada Valea Ungurului în urma unei sesizări primite de la un cetățean din zonă.

În timpul intervenției, cei doi suspecți au amenințat echipajul de poliție cu acte de violență și au aruncat obiecte contondente în direcția acestuia.

În legătură cu acest incident, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru ultraj, iar investigațiile sunt în curs de desfășurare sub coordonarea Parchetului de lângă Judecătoria Petroșani, conform declarațiilor oficiale.

Cum este pedepsit ultrajul în România?

 

Ultrajul în România este pedepsit conform prevederilor Codului Penal. Conform legii, infracțiunea de ultraj este reglementată în articolul 257 al Codului Penal și prevede următoarele pedepse:

Dacă ultrajul este comis prin violență fizică împotriva unei persoane deținute în exercițiul funcției sau în legătură cu exercitarea funcției, pedeapsa prevăzută este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Dacă ultrajul este comis fără violență fizică, dar prin amenințare cu acte de violență împotriva unei persoane deținute în exercițiul funcției sau în legătură cu exercitarea funcției, pedeapsa prevăzută este închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

În situații în care ultrajul este comis împotriva unei persoane deținute în exercițiul funcției sau în legătură cu exercitarea funcției, fără să fie însoțit de violență fizică sau amenințare, pedeapsa prevăzută este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.

Este important să menționăm că pedepsele pot fi influențate de circumstanțele specifice ale fiecărui caz și de judecata instanței de judecată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel