Data publicării:
Un bărbat de 40 de ani a căzut în gol, aproximativ 40 de metri, în Munții Bucegi. Intervenție de salvare de 14 ore
Salvamontiștii au avut o misiune de peste 14 ore, în județul Brașov.
Salvamontiștii din Brașov au intervenit mai bine de 14 ore pentru salvarea unui bărbat de 40 de ani care a căzut în gol, aproximativ 40 de metri, în Munții Bucegi.
Pentru această misiune au intervenit salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Brașov alături de Salvamont Bran. De asemenea, au fost solicitați ca echipă de sprijin și salvatorii montani din cadrul Serviciul Salvamont Zarnesti.
”Victima, un bărbat de 40 de ani a căzut în gol, aproximativ 40 de metri, în Munții Bucegi și a suferit mai multe traumatisme. Echipa de prim răspuns i-a acordat primul ajutor și împreună cu restul salvatorilor montani sosiți la incident, au transport pacientul până la baza masivului, unde a fost predat unui echipaj medical! Operațiunea de salvare a fost efectuată de către 19 salvatori montani din cadrul Serviciului Public Județean Brașov, Salvamont Bran și Serviciul Salvamont Zarnesti, iar durata de desfășurare a intervenției a fost de 14 ore. Mulțumim Salvamont Bran și Salvamont Zărnești pentru sprijin! Salvamont, prietenii dumneavoastră de nădejde de pe cărările munților!”, se arată într-o postare pe Facebook făcută de Serviciul Public Județean Salvamont Brașov.
Apeluri la Serviciul Național Salvamont
În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit trei apeluri de prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor astfel: un apel pentru Salvamont Județul Brașov și Bran, un apel pentru Salvamont Vrancea, un apel pentru Județul Sibiu.
În cazul acestor intervenții, o persoană a fost predată Serviciului de Ambulanță sau SMURD. S-au mai primit 10 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.
Apel de urgență preluat direct de salvamontiști
În vederea reducerii timpului de reacție și răspuns la intervenție al echipelor salvamont și de obținere a unor informații cât mai exacte privind locul în care se produce un eveniment montan, Departamentul pentru Situații de Urgența împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale au identificat soluția tehnica prin care salvatorii montani să intre în direct în ascultare și convorbire cu persoana care anunță evenimentul.
Astfel, apelul de urgență primit de Serviciul National de Apeluri de Urgența SNAU 112, este transferat instantaneu către Dispeceratul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență și, prin noua soluție tehnică, este transferat imediat către un telefon de serviciu al unui salvator montan sau Dispecerat Salvamont Județean.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News