Un bărbat de 30 de ani a pretins că este elev de liceu. Cum a fost descoperit
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Captură video STV News
Sursă foto: Captură video STV News
Un bărbat de 30 de ani s-a întors ani mai târziu la liceul pe care îl absolvise și a pretins că este un adolescent. 

Timp de un an școlar întreg, un bărbat și-a convins colegii de liceu și profesorii scoțieni că era doar un elev obișnuit. Dar, în cele din urmă, adolescentul care se numea Brandon Lee a fost expus ca un impostor pe nume Brian Mackinnon, care absolvise aceeași școală cu mai bine de un deceniu în urmă.

Un nou documentar povestește despre modul în care un bărbat de 30 de ani, care pretinde că are 17 ani și este din Canada, s-a înscris ca student în anul cinci la Academia Bearsden, lângă Glasgow, în 1993 și a obținut note și referințe academice excelente. 

Un an mai târziu, în timp ce era student la școala de medicină a Universității Dundee, viața sa dublă a fost dezvăluită de un ziar, iar Mackinnon a fost exclus, scrie BBC

A absolvit de două ori Academia Bearsden

Povestea a câștigat atenție la nivel mondial, mulți fiind alarmați la gândul că fete tinere se asociază inconștient cu un bărbat aproape de două ori mai mare vârstei lor. Noul film a fost scris și regizat de Jono McLeod, fost coleg de clasă cu Mackinnon, sau Brandon, așa cum îl numește el încă.

MacKinnon a descris anterior modul în care familia sa s-a mutat în Bearsden, o suburbie bogată la nord de Glasgow, în anii 1970, unde a urmat pentru prima dată la Academia Bearsden, absolvind în 1980. A continuat la Universitatea din Glasgow, dar a fost exclus după ce a picat examenele. Mackinnon a susținut că nu se simțea bine în acel moment, dar universitatea a susținut că procedura corectă a fost urmată.

A fost dat afară de la Universitate în tinerețe

Mackinnon a spus că s-a simțit devastat când a fost dat afară din universitate pentru prima dată.

„M-am simțit ca și cum am fost jefuit și înșelat pe locul meu la universitate”, a spus el pentru The Herald în 1995.

El a dat vina pe un „sistem care i-a blocat calea și a fost hotărât să facă tot ce a fost necesar pentru a reveni pe drumul cel bun.

Într-un interviu cu Jackie Bird de la BBC Scoția, la scurt timp după ce a fost demascat, Mackinnon a povestit cum s-a înscris la liceu la vârsta de 30 de ani, prezentând două articole de „documentație falsă”. Acestea erau o scrisoare falsă de la tatăl său, despre care el pretindea că era profesor și alta de la un tutore din Canada.

S-a simțit îngrozit

Brandon a susținut că mama lui era o cântăreață de operă care făcea turnee în lume și că s-a întors în Scoția pentru a locui cu bunica lui bolnavă. Mackinnon a spus la acea vreme pentru BBC că atunci când s-a întors pentru prima dată pe porțile școlii, a fost „îngrozitor”.

„Eram conștient de faptul că în orice moment poate apărea o întrebare la care nu pot răspunde, s-ar putea să mi se ceară un certificat de naștere, dar nu s-a întâmplat”, a spus el.

MacKinnon a spus că își amintește că a întâlnit doar un profesor care fusese și în timpul generației sale. 

„Pur și simplu mi-am ținut capul în jos, arătam timid și băiețel și asta e tot ce puteam face – și nu a fost nicio problemă”, a spus el.

A încercat să nu învețe prea bine, pentru a nu fi descoperit

Mackinnon a spus că performanțele de la școală l-a ajutat să se liniștească, dar era conștient că trebuia să o lase mai moale, pentru a nu ieși prea mult în evidență.

„Nu am vrut să adun premii în primul trimestru și să ajung în ziarul local”, a spus el.

Mackinnon era plecat de mult de la școală când a fost demascat de un apel telefonic anonim dat către autoritățile educaționale și ziarele locale. Aproape 30 de ani mai târziu, Mackinnon evită lumina reflectoarelor și dorește să rămână anonim, refuzând interviurile și fotografiile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel