Un bărbat, condamnat definitiv la închisoare pentru că i-a impus soţiei sale economii stricte
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un bărbat, condamnat definitiv la închisoare pentru că i-a impus soţiei sale economii stricte / Foto: Pixabay, de StockSnap
Un bărbat, condamnat definitiv la închisoare pentru că i-a impus soţiei sale economii stricte / Foto: Pixabay, de StockSnap
Un bărbat a fost condamnat definitiv la închisoare pentru că i-a impus soţiei sale economii stricte.

Un italian a fost condamnat definitiv la închisoare pentru că i-a impus soţiei sale economii stricte, transmite Agerpres.

Curtea Supremă a Italiei a confirmat o condamnare la un an şi cinci luni de închisoare pronunţată de instanţe inferioare împotriva unui bărbat din oraşul Bologna, care i-a impus soţiei sale norme stricte de "economii în casă", inclusiv raţionalizarea apei sau a hârtiei igienice, relatează marţi agenţia EFE.

Bărbatul, obsedat de economii


Potrivit instanţei de judecată, bărbatul "obsedat de economii" i-a provocat soţiei sale o "stare de anxietate şi frustrare" prin regimul drastic al cheltuielilor pe care l-a impus în căminul lor. Femeia s-a plâns că el îi dădea voie să cumpere doar produse la ofertă şi i-a limitat chiar şi consumul apei - cu un singur duş pe săptămână - sau al hârtiei igienice.

Familia nu avea dificultăți financiareAcest stil de viaţă, motivează judecătorii italieni, s-a transformat într-o adevărată constrângere în care nu au lipsit metodele de control şi agresivitatea, deşi respectiva familie nu avea dificultăţi financiare, ambii parteneri având un loc de muncă plătit.

Nu este prima dată când instanţa supremă italiană se pronunţă în astfel de cazuri. De pildă, în iunie 2000 ea a stabilit într-un alt dosar că "conduita persistentă şi sistematică a unui soţ care a făcut insuportabilă viaţa partenerei sale, printr-un chin umilitor şi nejustificat şi avariţia exasperantă, se încadrează în tipologia delictului de rele tratamente familiale". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel