Data publicării:

Un bărbat care deținea mai multe arme ilegale, arestat la un miting al lui Trump din California

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @travelarium
FOTO: Freepik @travelarium

În ultimele luni, au avut loc două tentative de asasinat asupra fostului președinte al SUA, Donald Trump, candidatul republican în alegerile din noiembrie.

Citește și: Melania Trump pune sub semnul întrebării răspunsul autorităților la tentativa de asasinat asupra soțului său

Un bărbat a fost arestat sâmbătă, în apropierea unui miting al lui Donald Trump la Coachella (California), avea în posesia sa mai multe arme deținute ilegal, a anunțat duminică biroul șerifului local, notează AFP, citat de Agerpres. Potrivit sursei menționate, bărbatul, șofer, fusese eliberat pe cauțiune în aceeași seară.

Anunțul vine după două tentative de asasinat împotriva candidatului republican la Casa albă, care au avut loc în ultimele luni, dar și într-un moment în care Trump pledează pentru a fi dedicate mai multe resurse securității sale. 

Suspectul, un rezident din Las Vegas

Suspectul, identificat ca fiind Vem Miller, un rezident din Las Vegas de 49 de ani, era ”în posesia unei puști, a unui pistol încărcat și a unei încărcător de mare capacitate” în mașina sa, potrivit comunicatului dat publicității de biroul șerifului din comitatul Riverside, în estul Californiei.

”Incidentul nu a avut impact asupra securității fostului președinte Trump sau a participanților la eveniment”, a continuat textul, care nu oferă informații despre intențiile șoferului.

Vem Miller a fost eliberat pe o cauțiune de 5.000 de dolari în aceeași seară. El urmează să se prezinte în instanța locală pe 2 ianuarie pentru infracțiunile de ”deținere a unei arme de foc încărcate” și ”deținere a unui încărcător de mare capacitate”.

Nici echipa de campanie, nici Secret Service - responsabil cu protejarea personalităților politice americane de rang înalt - nu au reacționat deocamdată.

Fostul președinte republican a scăpat unei tentative de asasinat pe 13 iulie, când un bărbat înarmat a deschis focul în timpul unui miting electoral în Pennsylvania (nord-est), lovindu-l la ureche și omorând un participant.

La mijlocul lui septembrie, un bărbat a fost arestat, sub acuzația că a încercat să-l împuște pe Donald Trump pe unul dintre terenurile sale de golf din Florida.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel