Data publicării:

Un bărbat care a încercat să dea foc unei biserici care susține drepturile LGBTQ+ a fost încarcerat pentru 18 ani

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Aimenn Penny a aruncat două bombe cu petrol la Biserica Comunitară din Chesterland, în Ohio, pe 25 martie anul trecut, pentru aceasta ar fi susținut evenimente cu traverstiți.

Aimenn Penny a aruncat două bombe cu petrol la Biserica Comunitară din Chesterland, în Ohio, pe 25 martie anul trecut.

Procurorii au declarat că tânărul de 20 de ani a fost supărat de planurile bisercii de a găzdui două evenimente de travestiți.

Explozibilii aruncați asupra bisericii au distrus semnul acesteia, dar, în rest, au provocat puține pagube.

Un steag nazist, un tricou cu inscripția "White Lives Matter Ohio", un manifest scris de mână și o mască de gaze au fost printre obiectele descoperite în momentul arestării.

Biserica a continuat cu cele două evenimente - un spectacol de travestiți la un restaurant și o oră de povești cu travestiți pentru copii.

Penny, din orașul Alliance, a pledat vinovat de incendiere din ură și de folosirea focului și a explozibililor pentru a comite o infracțiune

Penny, din orașul Alliance, a pledat vinovat de incendiere din ură și de folosirea focului și a explozibililor pentru a comite o infracțiune.

"Acest tip de atac alimentat de ură împotriva unei biserici nu va fi tolerat în țara noastră", a declarat Kristen Clarke, adjunctul procurorului general din cadrul Departamentului de Justiție.

"Aceuzatul a încercat să incendieze o biserică doar pentru că membrii acesteia au creat spațiu și au oferit sprijin comunității LGBTQ+", a continuat adjunctul procurorului.

Larissa Knapp, din cadrul secției de securitate națională a FBI, a adăugat: "Indivizii care comit acte de violență, distrug proprietăți și interferează cu libera exercitare a religiei vor face față justiției pentru aceste infracțiuni."

Departamentul de Justiție a declarat că Penny va trebui să facă față la trei ani de supraveghere după cei 18 ani de închisoare, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel