Un bărbat a supraviețuit 31 de zile în jungla Amazonului, mâncând doar viermi. A slăbit 17 kg și a reușit să scape cu viață după ce a fost surprins de un jaguar
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Un bărbat bolivian a descris cum a reușit să supraviețuiască timp de 31 de zile în jungla amazoniană după ce s-a pierdut.  

Jhonattan Acosta, în vârstă de 30 de ani, s-a separat de cei patru prieteni ai săi în timp ce era la vânătoare în nordul Boliviei, scrie BBC.

El spune că a băut apa de ploaie adunată în pantofii lui și a mâncat viermi și alte insecte în timp ce se ascundea de jaguari și pecari, un tip de mamifer asemănător porcului.

Acosta a fost găsit în cele din urmă de o echipă de căutare formată din localnici și prieteni la o lună după ce a dispărut.

„Este incredibil, nu pot să cred că oamenii au continuat căutările atât de mult”, a spus el printre lacrimi.

„Am mâncat viermi, am mâncat insecte, nu ai crede tot ce am avut de făcut pentru a supraviețui în tot acest timp”, a spus el pentru Unitel TV. De asemenea, a mâncat fructe sălbatice asemănătoare cu papaya, cunoscute local drept gargateas.

„Îi mulțumesc din plin lui Dumnezeu, pentru că mi-a dat o viață nouă”.

Familia lui a spus că va trebui să pună cap la cap toate detaliile despre modul în care Acosta s-a pierdut și cum a reușit să rămână în viață, dar că îl vor întreba treptat, deoarece era încă afectat psihic după această experiență.

Bărbatul a slăbit 17 kg, a avut o gleznă luxată și a fost deshidratat când a fost găsit, dar, conform echipajului, era încă capabil să meargă șchiopătând.

„Fratele meu ne-a spus că atunci când și-a luxat glezna în a patra zi, a început să se teamă pentru viața lui”, a declarat Horacio Acosta pentru ziarul Boliviano Página Siete.

„Avea un singur cartuș în pușca lui și nu putea să meargă și credea că nimeni nu-l va mai căuta”, a adăugat Horacio Acosta, fratele mai mic al supraviețuitorului.

Jhonattan Acosta nu avea macetă sau lanternă asupra lui când s-a rătăcit și a fost nevoit să-și folosească cizmele pentru a colecta apa de ploaie.

De asemenea, le-a spus rudelor sale că a fost surprins de animale sălbatice, inclusiv de un jaguar.

Fratele său mai mic spune că Jhonattan și-a folosit ultimul cartuș pentru a speria o escadrilă de pecari, animale de turmă asemănătoare porcilor găsite în pădurile tropicale din America de Sud.

După 31 de zile, el a zărit o echipă de căutare la aproximativ 300 m depărtare și s-a îndreptat șchiopătând spre ei printre tufișuri spinoase, strigând să atragă atenția asupra lui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel