Un bărbat a murit călcat de 3 mașini, pe rând, la Iași. Șoferii au fost condamnați
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ / Imagine de Manfred Richter de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de Manfred Richter de la Pixabay
Trei șoferi au fost condamnați după ce au ucis un bărbat, pe trecerea de pietoni, la Iași.

Bărbatul a fost aruncat pe carosabil de primul șofer, iar apoi, peste el au trecut alte două mașini, care o depășiseră neregulamentar pe prima. Cei trei șoferi au fost condamnați pentru ucidere din culpă, dar cu suspendarea executării pedepsei.

Accidentul mortal s-a produs în urmă cu aproximativ șase ani. V.D., aflat sub influența băuturilor alcoolice, traversa drumul european regulamentar, pe o trecere de pietoni. 

Cum s-a produs accidentul

O autoutilitară Volkswagen, condusă de G.L., se apropia dinspre Lețcani, cu o viteză de 42 km/h și defecțiuni la sistemul de frânare. Primul șofer l-a observat cu întârziere, a frânat, dar tot la acroșat pe bărbat, proiectându-l pe asfalt. 

După două minute, un Peugeot Boxer condus de V.N. a depășit autoutilitara și a trecut peste V.D. După alte 10 minute, primul vehicul a fost depășit și de o Dacie 1310, condusă de O.C.B. Și acest șofer l-a călcat pe bărbat, înainte de a opri. 

Toți șoferii au fost găsiți vinovați

Anchetatorii au stabilit că toți trei șoferii se fac vinovați de moartea pietonului. În timp ce primul putea să-l evite dacă era atent la trafic, ceilalți ar fi trebuit să oprească pentru că nu aveau de unde să ştie că aceasta nu oprise pentru a acorda prioritate unui pieton. În ciuda legii, cei doi șoferi din urmă au depășit pe trecerea de pietoni, intrând pe contrasens.

Primul șofer a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare şi la interzicerea dreptului de a conduce timp de trei ani, iar ceilalți doi câte o pedeapsă de 1 an şi 4 luni de închisoare, tot cu suspendare, scrie ziaruldeiasi.ro.

Sentința nu este definitivă. Inculpații și reprezentanții părții civile au atacat-o deja. 

Doi tineri de 18 ani din Galați, loviți pe trecerea de pietoni, în timp ce traversau pe culoarea verde

Doi tineri de 18 ani au ajuns la spital, la finalul lunii mai, după ce au fost loviţi de un autoturism în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni, informează Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, un bărbat în vârstă de 52 ani, din municipiul Galaţi, în timp ce conducea un autoturism pe strada Brăilei din localitate, a surprins şi accidentat doi tineri, ambii cu vârsta de 18 ani. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel