Un bărbat a încercat să treacă granița cu mai multe reptile ascunse în haine
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: cbp.gov
Sursă foto: cbp.gov
Un bărbat a încercat să treacă granița Statelor Unite cu mai multe reptile ascunse asupra sa. 

Agenții Poliției de Frontieră din SUA au găsit zeci de șopârle cu coarne și șerpi ascunși în hainele unui bărbat în timp ce acesta a traversat granița dintre SUA și Mexic luna trecută, scrie BBC. Descoperirea cu sânge rece a avut loc la punctul de trecere a frontierei San Ysidro, lângă San Diego, în jurul orei 03:00, ora locală, pe 25 februarie.

Bărbatul conducea o camionetă când a fost oprit pentru inspecție.

Ofițerii au descoperit 43 de șopârle cu coarne și nouă șerpi în pungi de plastic „ascunse în jacheta bărbatului, buzunarele pantalonilor și zona inghinală”, au transmis agenții.

Contrabandă cu animale sălbatice

Suspectul, identificat ca fiind un cetățean american în vârstă de 30 de ani, a fost arestat sub suspiciunea de contrabandă ilegală de animale sălbatice.

Oficialii Patrulei Vamale și de Frontieră (CBP) spun că unele dintre animale sunt pe cale de dispariție și că acum au fost plasate într-o ”zonă sigură”, în carantină, separate de alte animale.

Cumpărătorii plătesc bine pentru astfel de animale

„Cumpărătorii vor încerca toate modalitățile posibile de a încerca să-și obțină produsul, sau în acest caz reptilele vii, de peste graniță”, a declarat Sidney Aki, directorul operațiunilor de teren CBP din San Diego, California.

„Cu această ocazie, contrabandistul a încercat să înșele ofițerii CBP pentru a aduce aceste animale în SUA, fără să aibă grijă de sănătatea și siguranța animalelor, a mai spus acesta. 

Hank the Tank, spaima unei comunități

În timp ce la granița cu Mexic contrabandiștii trec cu șopârle, în California un urs face legea într-o suburbie. Poate că numele Hank the Tank nu pare a fi unul cotidian, însă locuitorii unui oraș din California v-ar putea contrazice, alături de reprezentanții Departamentului pentru pescuit și faună sălbatică. Aceștia nu numai că îl știu, dar sunt la curent și cu faptul că ursul reprezintă o amenințare pentru un cartier din Lake Tahoe. 

De luni de zile, ursul negru cu o greutate de peste 220 de kilograme se plimbă pe străzile din zona Tahoe Keys din South Lake Tahoe, la aproximativ 50 de kilometri est de Sacramento. În decurs de șapte luni, animalul a provocat pagube însemnate la 33 de proprietăți și a intrat cu forța în alte 28 de case, potrivit unei postări din 17 februarie pe blogul Departamentului pentru pescuit și faună sălbatică din California (CDFW). Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel