Un bărbat a încercat să-și violeze fiica de 4 ori. Soția îl apără pentru că 'îi e greu cu banii'
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ / Pixabay
Foto ilustrativ / Pixabay
Un bărbat ajuns în fața instanței după ce și-a agresat sexual fiica de 13 ani este apărat de soție pentru că 'îi e greu cu banii'.

B.M. a ajuns în fața judecătorilor după ce și-a agresat sexual propria fiică, în vârstă de 13 ani. Faptele au rămas destul de mult timp 'în familie' și, mai mult, mama fetei a încercat să-și salveze bărbatul de arest, constatând că, fără el, nu se descurcă prea bine cu banii. 

În sarcina lui B.M., procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău au reţinut patru fapte, petrecute pe parcursul a aproape un an. În luna martie a anului 2020, bărbatul a încercat să-și violeze fiica, dar s-a oprit când a fost strigat la poartă de către un vecin. Deși fata le-a povestit cele întâmplate mamei și mătușilor sale, ele doar l-au certat pe bărbat.

În toamnă, bărbatul a agresat-o din nou, atingând-o în zona intimă. Atunci, a fost surprins de soția sa. A treia încercare s-a derulat la scurt timp însă și a fost întreruptă de venirea fratelui fetei acasă. Ultima agresiune sexuală a avut loc în luna ianuarie a acestui an, când bărbatul a încercat să rețină cu fata un raport sexual anal. 

La 10 zile de la ultima agresiune, bărbatul a fost arestat. În cele din urmă, el și-a mărturisit faptele și a descris fiecare împrejurare. În faza de cercetare judecătorească, mama și fiica și-au retractat mărturiile, iar agresorul și-a negat faptele. 

Soția și-a schimbat declarațiile pentru că se descurcă greu cu banii 

Magistrații Judecătoriei Hârlău au reținut că 'Instanţa va înlătura, ca nesincere şi părtinitoare, toate aceste declaraţii de retractare venite din partea persoanei vătămate, a soţiei inculpatului şi ale inculpatului, acestea necoroborându-se cu materialul probator administrat. Acest lucru deoarece declaraţiile iniţiale ale inculpatului şi ale persoanei vătămate se coroborează întocmai cu celelalte declaraţii ale martorilor, iar retractarea persoanei vătămate şi a soţiei inculpatului nu are la bază adevărul, ci doar situaţia financiară a familiei, aceasta rămânând fără o sursă sigură şi continuă de venit urmare a arestării inculpatului şi urmare şi a presiunilor familiei extinse a inculpatului. Martora F.F. a învederat faptul că mama s-a plâns că soţul inculpat este arestat, îi pare rău că este arestat şi că se descurcă foarte greu cu banii, aspecte care fac instanţa să înţeleagă motivul adevărat pentru care soţia inculpatului şi-a schimbat declaraţiile în timpul procedurii judiciare.'

Bărbatul a fost condamnat la 10 ani de închisoare

Judecătorii l-au condamnat pe B.M., ținând cont de vârsta victimei și de faptul că inculpatul era propriul său tată, la 7 ani de închisoare pentru viol, adăugându-se și un spor de trei ani. De asemenea, el trebuie să-i plătească victimei 10.000 de lei. 

După ce își va ispăși pedeapsa în pușcărie, îi va fi interzisă exercitarea drepturilor părinteşti pe durata a trei ani. Sentinţa pronunţată la Hârlău nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, scrie ziaruldeiasi.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel