Un bărbat a furat peste 500.000 de euro de la un om de afaceri, folosind Inteligența Artificială. Cum a reușit
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un bărbat a furat peste 500.000 de euro de la un om de afaceri, folosind Inteligența Artificială. Cum a reușit / Foto: Pixabay, de Geralt
Un bărbat a furat peste 500.000 de euro de la un om de afaceri, folosind Inteligența Artificială. Cum a reușit / Foto: Pixabay, de Geralt
Află în articol cum a reușit un escroc să fure peste 500.000 de euro de la un om de afaceri, folosind Inteligența Artificială.

Un escroc din China a reușit să fure peste 500 de mii de euro de la un om de afaceri cu ajutorul Inteligenței Artificiale, transmite Realitatea Plus. Se pare că bărbatul și-a modificat aspectul fizic și vocea, transformându-se astfel în prietenul omului de afaceri. El l-a sunat apoi pe bărbat printr-un apel video și a pretins că banii solicitați sunt pentru un alt cunoscut al acestora. 

Imediat după ce a efectuat transferul în valoare de 570 de mii de euro escrocului, victima și-a sunat prietenul a cărui identitate fusese furată. L-a întrebat dacă au ajuns banii în contul său, însă acesta nu știa despre ce este vorba. Omul de afaceri a alertat imediat autoritățile și a anunțat banca să anuleze transferul. Totuși, bărbatul a putut recupera doar o parte din suma furată.

Oamenii legii fac cercetări, dar autorii escrocheriei nu au fost însă identificaţi. Apelantul, care se afla în China, a reușit astfel să se folosească de Inteligența Artificială pentru a-și modifica aspectul și vocea, păcălindu-l pe afacerist. Totul s-a întâmplat deși China a înăsprit în luna ianuarie a anului acesta măsurile privind manipularea digitală și lupta împotriva dezinformării.

Fostul şef al Google, declarație care îți dă fiori: Inteligenţa Artificială, un risc existenţial pentru oameni, de a fi răniţi sau ucişi

Inteligenţa artificială ar putea prezenta riscuri existenţiale, iar guvernele trebuie să ştie cum să se asigure că tehnologia "nu este folosită greşit de oameni răi", a avertizat miercuri fostul CEO al Google, Eric Schmidt, transmite CNBC, potrivit Ziarul de Iași.

Viitorul AI a fost pus în centrul conversaţiilor dintre tehnologi şi factorii de decizie politică, care se confruntă cu modul în care va arata tehnologia în viitor şi cum ar trebui reglementată.

ChatGPT, chatbotul care a devenit viral anul trecut, a stârnit, fără îndoială, mai multă conştientizare a inteligenţei artificiale, deoarece firmele majore din întreaga lume caută să lanseze produse rivale şi să-şi prezinte capacităţile AI.

Vorbind la summitul Consiliului directorilor generali organizat de The Wall Street Journal la Londra, Schmidt a spus că îngrijorarea sa este că AI este "un risc existenţial".

"Şi riscul existenţial este definit ca mulţi, mulţi, mulţi, mulţi oameni răniţi sau ucişi", a spus Schmidt.

"Există scenarii nu astăzi, ci destul de curând, în care aceste sisteme vor putea găsi exploatări ziua-zero în problemele cibernetice sau vor descoperi noi tipuri de biologie. Asta este ficţiune astăzi, dar acest raţionament este probabil să fie adevărat. Şi când se va întâmpla asta, vrem să fim pregătiţi să ştim cum să ne asigurăm că aceste lucruri nu sunt folosite greşit de oameni răi", a continuat acesta. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel