Data publicării:

Un bărbat a fost amendat cu 3.000 de lei pentru că și-a înfometat câinii zile la rând

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Acest bărbat e bun de plată acum, după ce și-a ținut câinii fără apă și mâncare cu zilele.

În seara zilei de 06 octombrie, ora 19.00, polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au fost sesizați cu privire la faptul că în curtea unui imobil, din comuna Mischii, se află mai multe exemplare canine private de hrană și apă.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că în curtea imobilului unui bărbat de 61 de ani, din comuna Mischii, se află două exemplare canine, neidentificate prin microcip, care prezentau o stare de sănătate alterată, rezultat al privării de hrană și apă pe termen îndelungat, scrie cotidianul Lupa.

Bărbatul a fost sancționat contravențional potrivit Legii 205/2004 și O.U.G. 155/2001, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, fiind dispuse și două ordine de plasare în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.

În conformitate cu Legea 205/2004 privind protecția animalelor, deținătorii de animale au obligația de a asigura animalelor următoarele:

- un adăpost corespunzător;

- hrană și apă suficiente;

- posibilitatea de mișcare suficientă;

- îngrijire și atenție;asistență medicală.

În lege, se subliniază faptul că deținătorilor de animale le este interzis să aplice rele tratamente și cruzimi. Legea mai arată că prin rău tratament se înțelege:

- comportamentul brutal;

- abuzul în utilizarea animalelor;

- supunerea animalelor la eforturi inutile, precum și neasigurarea condițiilor precizate mai sus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel